Asparges-pioneren
Søren Wiuffs mobil ringer uafbrudt. Tilmeldinger til en aspargesaften strømmer ind. Det samme gør ordrerne fra landets førende gourmetrestauranter, der alle er faste kunder. Kokken Søren Gericke er i røret - Hvor langt er aspargesene kommet op? Kan der stikkes i bedene i dag? Hvor mange kilo kan du levere? Alle river og flår i Søren Wiuff, samtidig med at han stikker asparges ude i marken i en rasende fart. Armene går som trommestikker, og det ekstra lange aspargesjern, specialfremstillet hos en lokal smed, stødes igen og igen dybt ned i den muldede vold.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Den fædrene gård
Markerne med de snorlige volde virker imponerende og grafisk smukke i landskabet. Det er her, vi først møder Søren Wiuff, der er ved at inspicere voldene til fods.
Søren Wiuff elsker at have fingrene
i jorden, og han udvider hele tiden
med nye specaliteter, som han
dyrker henover hele sommeren.
Grønsager fra Søren Wiuff
Søren Wiuff
Strandvejen 1
4532 Gislinge
Tlf. 59 46 33 43
mobil 20 46 84 43
info @ asparges.com
Dørsalg kun efter aftale
og min. 2 kg
Her på de forblæste marker ved Lammefjorden bevæger han sig mellem de kæmpestore volde. En ildsjæl, der brænder for arbejdet med sine asparges. Og det kan både ses og smages på det endelige resultat.
Søren blev født i Holbæk på Sjælland, og han har boet her på gården ved Lammefjorden, fra han var helt lille. Den er hans barndomshjem. Efter studier på landbohøjskolen i Købehavn overtog Søren Wiuff den fædrene gård og begyndte straks at interessere sig for aspargesdyrkning. Han høstede frø til planteforædling hos naboen, som var den sidste aspargesproducent ved Lammefjorden. »På den måde udviklede jeg de første aspargesplanter - mine helt egne,« fortæller han med stolthed i stemmen.