Grønt

Raw salat

Aspargesavleren Søren Wiuffs opskrift på en utraditionel salat med rå hvedekorn og rå majstilk af egen høst
af Eckmann Alive, Anette Eckmann, www.eckmannalive.dk / Foto: Bjarni B. Jacobsen, www.bbjf.dk 30.03.2009

20-30 hvedeaks
1 hoved egebladssalat (alm. hovedsalat kan også bruges)
4 minifennikler
1 stilk majsmarv (den tykke stilk uden rod og uden blade)
Dressing:
saft af 1 citron
honning
salt og peber

Pynt: gul snerre

Nulr hvedeaksene imellem hænderne, indtil kornene løsnes fra skallerne. Pust skallerne væk, sorter dem fra og kasser. Skyl egebladssalaten og dup den tør. Skyl fennikel og skær dem i fine skiver. Skyl majsstilken og fjern det yderste dækblad. Snit den søde, sprøde majs¬marv i tynde ringe. Læg først salatbladene på et fad eller i en skål. Drys hvedekorn, majsmarv og fennikel over.
Smag citronsaften til med honning, salt og peber og hæld denne enkle dressing over salaten lige før servering. Pynt med gul snerre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIPS: Hvedekorn og majsstilke er bedst primo juli måned. Gul snerre, også kaldet Jomfru Marias sengehalm, er en 10-60 cm høj plante med små gule blomster. Gul snerre udsender en krydret, honningagtig duft. Planten blomstrer fra juni til august.

ASPARGES-LINKSASPARGES-PIONEREN SØREN WIUFFSØREN WIUFFS ASPARGES I TOPKVALITETFACTS OM ASPARGESASPARGESSUPPEKARTOFFELCHIPSKAUTAN - RISKAGER MED PALMESUKKER