Svampet citronkage med chiafrø
Du vil opleve den perfekte kombination af sødt og syrligt, når du sætter tænderne i denne svampede citronkage med chiafrø.
Chia er en op til tre meter høj plante fra Sydamerika. I bagværk er frøene en sund måde at tilføje lidt knas og sprødhed på, da de har et meget højt indhold af både kalk, omega 3-fedtsyrer, proteiner og en masse andre gode sager. Desuden hjælper frøene med at holde kagerne fugtige, da de kan opsuge deres vægt 10 gange. Det er altså chiafrøene, der sørger for, at denne citronkage er dejlig svampet.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Opskrift på citronkage med chiafrø
Antal: 8-10 personer
Det skal du bruge for at lave citronkage med chiafrø
- 3 æg
- 420 g græsk yoghurt
- ½ dl vindruekerneolie
- 130 g palmesukker
- 2 tsk. revet usprøjtet citronskal
- 1 tsk. vaniljeessens
- 300 g mandelmel
- 3 tsk. bagepulver
- 2 tsk. chiafrø
Yoghurtcreme:
- 280 g græsk yoghurt
- 2 tsk. akaciehonning
- 1 tsk. revet økologisk citronskal
- 1 tsk. chiafrø
Sådan laver du citronkage med chiafrø
- Kom æg, yoghurt, olie, palmesukker og appelsinskal i en skål, og rør det godt igennem.
- Tilsæt vaniljeessens, mandelmel, bagepulver og chiafrø, og rør det godt igennem.
- Kom dejen i en smurt form på 11 x 28 cm, evt. beklædt med bagepapir.
- Bag kagen i ovnen på 160° i ca. 1 time.
- Lad kagen afkøle i formen ca. 5 minutter, vend den ud, og afkøl den helt på en rist.
Yoghurtcreme:
- Bland yoghurt og honning, og kom det over den afkølede kage.
- Slut af med at pynte med revet appelsinskal og chia- frø.
Tip! Du kan bage citronkagen dagen i forvejen og opbevare den i køleskabet. Kom så først yoghurtcremen på lige inden den skal serveres.
Læs også: Sådan bruger du de sunde chiafrø
Prøv også disse opskrifter på citronkage: