Drikke

En cremet udgave af Irish Coffee

Server en kaffe, der kan lidt ud over det sædvanlige. MASH står bag denne opskrift på en cremet udgave af Irish Coffee, der på fineste vis afrunder en god middag.
af Line Sølvhøj Johansson. Opskrift af barchef Nikolaj Brøndsted fra MASH 29.09.2014

En cremet og fløjlsblød udgave af en Irish Coffee - det er, hvad barchef Nikolaj Brøndsted fra MASH har udviklet. Navet er MASH Kentucky Coffee, og bag navnet gemmer der sig en kaffe, der blot venter på at blive nydt i gode venners selskab. Gør kaffen efter og server en ny variant af den traditionelle Irish Coffee.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også opskriften på hjemmelavet nutella!

Det skal du bruge til Irish Coffee:

2,5 cl. Buffalo Trace eller en anden god, kraftig bourbon
2,5 cl. Patron XO Kaffelikør eller anden god, kaffelikør
12-15 cl varm friskbrygget kaffe
Garnér med kaffebønner eller revet chokolade.

Flødeskum til 2-3 cocktails:
10 cl. piskefløde
3 cl. Licor 43

Læs også: Sådan laver du den bedste kaffe!

Sådan laver du Irish Coffee:

Bland fløde og Licor 43 sammen i en skål og pisk, til tyktflydende konsistens er nået. Det må ikke blive for stift.

Forvarm et toddyglas (eller et andet glas, som kan tåle varme). Bourbon og kaffelikør hældes i det varme glas. Top op med varm, friskbrygget kaffe. Kom en lang ske i glasset og hæld forsigtigt den letpiskede likørfløde på toppen. Garnér med en kaffebønne eller revet chokolade. Server straks og UDEN sugerør, da cocktailen bør drikkes gennem den letpiskede fløde.

Lyst til en chai latte? Du finder opskriften her!