Drikke
Drikke
Hjemmelavet rabarbersaft med vanilje
Den bedste fejring af sommeren er et glas rabarbersaft, og vi har den bedste opskrift på frisk hjemmelavet rabarbersaft.
af Carsten Kyster /Foto: Maria P.
25.04.2016
Hjemmelavet rabarbersaft er en fantastisk måde at fejre sommeren. Smagen vækker minder om solrige sommerdage i haven og processen med at plukke, tilberede, sigte og til sidst drikke den hjemmelavede rabarbersaft er både hyggelig og tilfredsstillende. Hvis du aldrig før har prøvet at lave rabarbersaft (eller at sylte), så har vi samlet lidt tips her ... Her er en grundopskrift på hjemmelavet rabarbersaft
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tips til at lave hjemmelavet rabarbersaft
10 himmelske desserter med rabarberOpskrift på hjemmelavet rabarbersaft med citrongræs og vanilje
Ca. 1,5 l
Det skal du bruge til hjemmelavet rabarbersaft:- 1 kg rabarberstængler
- 6 stængler citrongræs
- 1 vaniljestang
- 20 g vinsyre eller citronsyre (kan købes her)
- 1 l kogende vand
- 650 g rørsukker
Læs også: Rabarberkompot i ovn
Sådan laver du hjemmelavet rabarbersaft:
- Rens rabarber og citrongræs, og snit dem fint. Flæk vaniljestængerne på langs, og fyld det hele i en stor glaskrukke eller plastikskål sammen med vinsyre (vinsyre er et naturligt surhedsregulerende middel) og sukker.
- Vend godt sammen, hæld kogende vand over, og rør sukkeret godt ud i blandingen. Lad det køle lidt ned, og sæt det på køl med låg eller dækket med husholdningsfilm, og lad den trække natten over.
- Hæd saften igennem en sigte og derefter på rengjorte flasker evt. skyllet i atamon. Opbevar saften på køl. Servér saften fortyndet med vand og med masser af is.
Tip! Du kan også lave saften med kanel eller limeblade i stedet for citrongræs.