Forretter

Cremet polenta med bagte tomater, basilikum og parmesan

Polenta laves af majsgryn, der i sig selv smager meget mildt. De bagte tomater, der udvikler en mere intens og sødlig smag i ovnen, er derfor det perfekte tilbehør sammen med en god parmesan.
Af Morten Schou 5.12.2022 Foto: Stine Christiansen
Cremet polenta med bagte tomater, basilikum og parmesan
4 personer

Ingredienser

  • 150 g majsgryn
  • Havsalt
  • Olivenolie
  • 50 g smør
  • 50 g parmesan + lidt til servering
  • 200 g cherrytomater
  • 1 bundt frisk basilikum

Cremet polenta med bagte tomater, basilikum og parmesan

  1. Kog majsgryn i 6 dl vand i en gryde ved middelvarme i 40 minutter. Pisk jævnligt. Tilsæt mere vand, hvis grøden bliver for fast, og smag til med salt, olie, smør og revet parmesan.
  2. Tænd ovnen på 150° varmluft. Skyl tomaterne, og vend dem med lidt olie på en bageplade med bagepapir. Krydr med lidt salt, og bag dem møre i ovnen i 40-45 minutter.
  3. Servér polentaen med de bagte tomater, frisk basilikum og lidt ekstra revet parmesan på toppen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.