Friske forårsruller med jomfruhummer og sprøde grøntsager

Forårsruller er en nem og lækker spise, der – på trods af navnet – kan nydes året rundt!

I denne opskrift er de små ruller lavet af det papirtynde rispapir, der blot skal dyppes i vand, inden fyldet kommes i. Du kan derfor nemt invitere dine gæster til at rulle deres forårsruller selv. Det eneste du behøver er at stille et par skåle med vand på bordet til at opløse rispapiret i - og så kan dine gæster selv vælge fyld og størrelse efter smag. Det er ret hyggeligt at rulle ved bordet, og det vil helt sikkert give gæsterne lidt at grine ad, når de mindre fingernemme skal i gang med rullerierne. 

Lad de friske forårsruller indgå som en del af denne skønne menu til forårsfrokosten 

Det skal du bruge til friske forårsruller med jomfruhummer, sprøde grøntsager og thaiurter:

6 personer

  • 12 jomfruhummerhaler eller kæmperejer (du kan også bruge kogte frosne)
  • 1 agurk
  • 2 store gulerødder
  • 12 ark rispapir (større supermarkeder)
  • Friske thaiurter, fx koriander, mynte og sød basilikum
  • 12 usprøjtede stedmoderblomster (kan udelades)

Evt. marinade (kan udelades):

  • Saft af 2 limefrugter
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. fishsauce

Prøv også: Små forårsruller med asparges

Sådan gør du:

  1. Kog jomfruhummerhalerne i letsaltet vand i ca. 2 minutter, og lad dem afkøle. Flæk dem på langs, fjern skallerne, og pil kødet ud.
  2. Skær agurken i fine stave. Skræl gulerødderne, og skær dem i fine strimler.
  3. Opblød 1 ark rispapir i en skål med koldt vand i et par minutter. Læg arket på en flad tallerken, og dup det med et stykke køkkenrulle for at tage lidt af væden af. Pluk hovedet af stedmoderblomsten, og læg det midt på papiret. Læg thaiurter, agurkestænger, gulerodsstrimler og jomfruhummer ovenpå. Rør evt. en marinade sammen, og dryp lidt over.
  4. Bøj først det nederste stykke ind mod midten, fold så siderne stramt ind, og rul forårsrullen stramt sammen. Klip evt. lidt af det sidste øverste stykke af, så blomsten ikke bliver dækket af dobbelt rispapir. Husk, at rullerne skal være faste. Læg de friske forårsruller på et fad, og servér.

Lad dig inspirere: Lækre småretter med fisk og skaldyr