Forretter

Friske forårsruller med jomfruhummer og sprøde grøntsager

De friske forårsruller er en sund og delikat forret, hvor du kan variere fyldet alt efter smag og behag. I denne opskrift har vi fyldt de små ruller med knasende grøntsager og frisk jomfruhummer. Forårsruller er en nem og lækker spise, der – på trods af navnet – kan nydes året rundt!
af Inge Bøggild 29.03.2017 Foto: Tina Brok Hansen.
Friske forårsruller med jomfruhummer og sprøde grøntsager

I denne opskrift er de små ruller lavet af det papirtynde rispapir, der blot skal dyppes i vand, inden fyldet kommes i. Du kan derfor nemt invitere dine gæster til at rulle deres forårsruller selv. Det eneste du behøver er at stille et par skåle med vand på bordet til at opløse rispapiret i - og så kan dine gæster selv vælge fyld og størrelse efter smag. Det er ret hyggeligt at rulle ved bordet, og det vil helt sikkert give gæsterne lidt at grine ad, når de mindre fingernemme skal i gang med rullerierne.

6 personer

Ingredienser

  • 12 jomfruhummerhaler eller kæmperejer (du kan også bruge kogte frosne)
  • 1 agurk
  • 2 store gulerødder
  • 12 ark rispapir
  • Friske thaiurter, fx koriander, mynte og sød basilikum
  • 12 usprøjtede stedmoderblomster (kan udelades)

Evt. marinade

  • Saft af 2 limefrugter
  • 2 spsk. sukker
  • 1 spsk. fishsauce

Sådan laver du friske forårsruller med jomfruhummer

  1. Kog jomfruhummerhalerne i letsaltet vand i ca. 2 minutter, og lad dem afkøle. Flæk dem på langs, fjern skallerne, og pil kødet ud.
  2. Skær agurken i fine stave. Skræl gulerødderne, og skær dem i fine strimler.
  3. Opblød 1 ark rispapir i en skål med koldt vand i et par minutter. Læg arket på en flad tallerken, og dup det med et stykke køkkenrulle for at tage lidt af væden af.
  4. Pluk hovedet af stedmoderblomsten, og læg det midt på papiret.
  5. Læg thaiurter, agurkestænger, gulerodsstrimler og jomfruhummer ovenpå. Rør evt. en marinade sammen, og dryp lidt over.
  6. Bøj først det nederste stykke ind mod midten, fold så siderne stramt ind, og rul forårsrullen stramt sammen. Klip evt. lidt af det sidste øverste stykke af, så blomsten ikke bliver dækket af dobbelt rispapir. Husk, at rullerne skal være faste. Læg de friske forårsruller på et fad, og servér.