Forretter

Ingefærbagt laks med nudelsalat

Den sprødeste og lækreste nudelsalat passer perfekt til asiatisk krydret laks. Med en blanding af nudler, grønt og fisk får du et mættende og velsmagende frokost- eller aftenmåltid.
af Gitte Jakobsen 18.04.2017 Foto: Anna Overholdt.

Edamamebønner, risnudler og laks er hovedpersonerne i salaten her - et asiatisk og forfriskende indspark. Blandingen er sprød og mættende, og så er den perfekt til en weekendfrokost eller lidt ekstra selvforkælelse i hverdagen. 

Prøv også: Avocado-spread på brød 

Det skal du bruge til ingefærbagt laks med nudelsalat:

4 personer

  • 600 g fersk laks uden skind
  • Olivenolie
  • 6-8 cm frisk ingefær
  • 2 spsk. sesamfrø
  • ½ citron
  • Salt og friskkværnet peber
  • 200 g grønne bønner
  • 200 g edamamebønner (fra frost, uden bælg)
  • 400 g risnudler
  • 1 squash
  • 4 spsk. mørk sesamolie til stegning
  • 4 spsk. sojasauce
  • 1 limefrugt
  • Lidt frisk basilikum

Tips: Grøn og sund madopbevaring

Sådan laver du ingefærbagt laks med nudelsalat:

  1. Tænd ovnen på 180°. Læg lakse­stykkerne i et ovnfast fad smurt med lidt olie. Skræl ingefæren, og hak den fint. Fordel ingefær og sesamfrø oven på laksen, dryp med 2 spsk. olivenolie samt saften fra citrone, og krydr med salt og peber. Bag laksen i ovnen i ca. 15 minutter.
  2. Bring en gryde med letsaltet vand i kog. Skyl og nip de grønne bønner. Kog dem sammen med edamame­bønnerne i 3 minutter. Afdryp.
  3. Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og hæld vandet fra.
  4. Skyl squashen, og skær den i lange, tynde strimler med en skarp kniv eller på en spiral slicer.
  5. Varm sesamolie op på en stor pande. Tilsæt afdryppede nudler, sojasauce og saften fra limefrugten. Vend forsig­tigt squashstrimler, bønner og pluk­kede basilikumblade rundt med nudlerne på panden, og krydr godt med salt og peber.
  6. Anret nudlerne i et fad. Top med laks brækket i mindre stykker. Dryp evt. med ekstra limesaft.

Læs også: Stop madspild-bowl