Forretter

Syltet torsk

Det dejligt sprøde parmaskinke og cremede kikærtemos komplimenterer perfekt den pikant krydrede torsk.
af Anna Hedegaard/engleblomst.com 18.11.2008 Foto: Jakob Valling/valling.com

400 g torskefilet, uden skind og ben
Salt og peber
8 skiver parmaskinke
8 spsk. olivenolie
1 chili
Salt og peber

Kikærtecreme:
100 g kogte kikærter (kan købes færdigkogt på dåse)
100 g hytteost
Saft af 1 citron
Salt og peber
Lidt persille til pynt

Skær torskefileten i 8 pæne stykker, og læg dem på en tallerken. Drys fiskestykkerne med salt og peber, og lad dem trække i køleskabet en times tid. Bag parmaskinken i ovnen på en rist med bagepapir i 15 minutter ved 170º, og lad den køle af.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læg torskefileterne i en sauterepande, og hæld olivenolien over. Flæk chilien, skrab kernerne ud, og læg den hele chili ved torsken. Læg låg på, og pocher fisken ved meget svag varme i cirka 8 minutter - kødet skal være hvidt og uigennemsigtigt.

Inden servering:
Hak kikærterne groft, og rør dem med hytteost, citronsaft, salt og peber. Læg parmaskinken oven på torsken, pynt med lidt persille, og server kikærtecremen til.