Laks til forret er en ren favorit i sig selv! Her er det varmrøget laks med æbleskum og rugbrødschips. Mums! Opskriften finder du her.
af Redaktionen
16.12.2021
6 personer
Tid i alt 20 min
1 frisésalat
300 g varmrøget laks
Æble-peberrods-skum:
1 dl piskefløde
½ usprøjtet citron
1 rødt æble
3 cm friskrevet peberrod
2 spsk. finthakket dild
1 spsk. finthakket purløg
2 spsk. kørvel
½ tsk. sukker
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
1 bundt dild
12-18 rugbrødschips
Flagesalt
SÅDAN LAVER DU VARMRØGET LAKS MED ÆBLESKUM:
Æble-peberrods-skum: Pisk fløden til let skum, og vend citronsaft og fintrevet citronskal i. Skyl æblet, skær det i små tern, og vend dem i flødeskummet sammen med peberrod, dild, purløg og kørvel. Smag til med sukker, salt og peber.
Skyl og pluk salaten, og fordel den på 6 tallerkener. Top med små stykker af laks. Pynt med dild, og læg en stor skefuld æblepeberrods- skum på hver tallerken. Servér med rugbrødschips drysset med flagesalt.
TIP: Rist selv rugbrødschips i ovnen, eller køb dem hos bageren.