Forretter

Varmrøget laks med æble-peberrod-skum

Laks til forret er en ren favorit i sig selv! Her er det varmrøget laks med æbleskum og rugbrødschips. Mums! Opskriften finder du her.
af Redaktionen 16.12.2021
6 personer
Tid i alt 20 min

  • 1 frisésalat
  • 300 g varmrøget laks

Æble-peberrods-skum:

  • 1 dl piskefløde
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 rødt æble
  • 3 cm friskrevet peberrod
  • 2 spsk. finthakket dild
  • 1 spsk. finthakket purløg
  • 2 spsk. kørvel
  • ½ tsk. sukker
  • Salt og friskkværnet peber

Tilbehør:

  • 1 bundt dild
  • 12-18 rugbrødschips
  • Flagesalt

SÅDAN LAVER DU VARMRØGET LAKS MED ÆBLESKUM:

  1. Æble-peberrods-skum: Pisk fløden til let skum, og vend citronsaft og fintrevet citronskal i. Skyl æblet, skær det i små tern, og vend dem i flødeskummet sammen med peberrod, dild, purløg og kørvel. Smag til med sukker, salt og peber.
  2. Skyl og pluk salaten, og fordel den på 6 tallerkener. Top med små stykker af laks. Pynt med dild, og læg en stor skefuld æblepeberrods- skum på hver tallerken. Servér med rugbrødschips drysset med flagesalt.  

TIP: Rist selv rugbrødschips i ovnen, eller køb dem hos bageren.