Tid: 20 minutter. Antal personer: 6 TIP . Rist selv rugbrødschips i ovnen, eller køb dem hos bageren. Det skal du bruge til varmrøget laks med æbleskum:1 frisésalat300 g varmrøget laksÆble-peberrods-skum:1 dl piskefløde½ usprøjtet citron1 rødt æble3 cm friskrevet peberrod2 spsk. finthakket dild1 spsk. finthakket purløg2 spsk. kørvel½ tsk. sukkerSalt og friskkværnet peberTilbehør:1 bundt dild12-18 rugbrødschipsFlagesaltSådan laver du varmrøget laks med æbleskum:Æble-peberrods-skum: Pisk fløden til let skum, og vend citronsaft og fintrevet citronskal i. Skyl æblet, skær det i små tern, og vend dem i flødeskummet sammen med peberrod, dild, purløg og kørvel. Smag til med sukker, salt og peber.Skyl og pluk salaten, og fordel den på 6 tallerkener. Top med små stykker af laks. Pynt med dild, og læg en stor skefuld æblepeberrods- skum på hver tallerken. Servér med rugbrødschips drysset med flagesalt.  

Varmrøget laks med æble-peberrod-skum

Tid i alt: 
20 minuter
Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
1 frisésalat
300 g varmrøget laks
Æble-peberrods-skum:
1 dl piskefløde
½ usprøjtet citron
1 rødt æble
3 cm friskrevet peberrod
2 spsk. finthakket dild
1 spsk. finthakket purløg
2 spsk. kørvel
½ tsk. sukker
Salt og friskkværnet peber
Tilbehør:
1 bundt dild
12-18 rugbrødschips
Flagesalt

SÅDAN LAVER DU VARMRØGET LAKS MED ÆBLESKUM:

  1. Æble-peberrods-skum: Pisk fløden til let skum, og vend citronsaft og fintrevet citronskal i. Skyl æblet, skær det i små tern, og vend dem i flødeskummet sammen med peberrod, dild, purløg og kørvel. Smag til med sukker, salt og peber.
  2. Skyl og pluk salaten, og fordel den på 6 tallerkener. Top med små stykker af laks. Pynt med dild, og læg en stor skefuld æblepeberrods- skum på hver tallerken. Servér med rugbrødschips drysset med flagesalt.  

TIP: Rist selv rugbrødschips i ovnen, eller køb dem hos bageren.