Varm hyldeblomst er en vinterdrink fyldt med sommer! Den er nem at lave, og helt perfekt til dage, hvor vi bare trænger til at mindes sommerens sol.
af Marie Melchior.
26.11.2008
Foto: Betina Hastoft. Regi: House Doctor, Casa Katrine, Casagent, Laudrup Vin & Gastronomi
Det skal du bruge:
20 g ingefær
1 lime
1 vaniljestang
2 dl flydende honning
2½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 l vand
2½ dl gin
150 g gule rosiner
Sådan laver du varm hyldeblomst
Skræl ingefæren. Skyl limen, og skær den i skiver. Flæk vaniljestangen. Kom ingefær, lime og vaniljestang i en gryde sammen med honningen. Varm op i gryden med de øvrige ingredienser.
Når det når kogepunktet, skrues ned for varmen. Lad det simre i 30 min. Smag til før servering, tilsæt eventuelt mere honning, hvis drikken skal være sødere.