Kager

Abrikos-clafoutis

Clafoutis laves originalt med kirsebær, men her får du en opskrift med lækre solgule abrikoser, som passer perfekt til din sommermenu!
af Louisa Lorang. 5.07.2022 Foto: Lene Samsø.
Clafoutis med abrikos
6 personer

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 5 æg
  • 1½ dl sukker
  • Ca. 2 dl hvedemel
  • 100 g cremefraiche 38 %
  • 2 dl sødmælk
  • 3 spsk. likør, f.eks. abrikos eller orange
  • 1 spsk. smør til formen
  • 8 friske abrikoser
  • 25 g mandelflager
  • 1 tærteform, ca. 26 cm i diameter

Til servering

  • 3 spsk. flormelis
  • Cremefraiche 38 % eller en l god vaniljeis

Sådan laver du clafoutis med abrikos

  1. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  2. Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud med en skarp kniv.
  3. Pisk vaniljekorn, æg og sukker i en skål med et piskeris.
  4. Sigt melet i, og pisk dejen sammen.
  5. Tilsæt cremefraiche, mælk og likør, og pisk dejen, til den er jævn og ensartet.
  6. Smør en tærteformen med smør.
  7. Halvér og udsten abrikoserne.
  8. Fordel dejen i tærteformen, og tryk abrikoserne let ned i dejen.
  9. Top med mandelflager, og bag kagen i ovnen i 30-40 minutter.
  10. Drys den varme kage med flormelis, og servér med cremefraiche eller vaniljeis.