Clafoutis med rabarber

Antal: 
6 personer
Det skal du bruge: 
Clafoutis med rabarber
600 g rabarber
40 g smør
100 g hvedemel
60 g sukker
1 knsp. salt
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
2 dl sødmælk
Pynt
3 spsk. rørsukker

Sådan bager du clafoutis med rabarber

  • Tænd ovnen på 210°.
  • Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm.

  • Smelt smørret i en tykbundet gryde.
  • Bland mel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål.
  • Pisk æggene i dejen skiftevis med mælken.
  • Tilsæt til sidst det smeltede smør, og rør godt.
  • Smør et ovnfast fad, og læg rabarberne i fadet. Hæld dejen over dem.

  • Bag kagen i ovnen i 10 minutter, skru ned til 180°, og bag den i yderligere 20 minutter.
  • Servér clafoutisen lun eller kold. Drys med rørsukker, lige inden kagen serveres.