Kager
Clafoutis med rabarber
Sæsonens lækre rabarber klæder de fleste søde kager og desserter – prøv vores lækre opskrift på clafoutis med rabarber.
Af Mai Knauer
27.04.2021
Foto Columbus Leth
Clafoutis med rabarber
600 g rabarber
40 g smør
100 g hvedemel
60 g sukker
1 knsp. salt
1 spsk. vaniljesukker
4 æg
2 dl sødmælk
Sådan bager du clafoutis med rabarber
- Tænd ovnen på 210°.
- Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm.
- Smelt smørret i en tykbundet gryde.
- Bland mel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål.
- Pisk æggene i dejen skiftevis med mælken.
- Tilsæt til sidst det smeltede smør, og rør godt.
- Smør et ovnfast fad, og læg rabarberne i fadet. Hæld dejen over dem.
- Bag kagen i ovnen i 10 minutter, skru ned til 180°, og bag den i yderligere 20 minutter.
- Servér clafoutisen lun eller kold. Drys med rørsukker, lige inden kagen serveres.
Se også
16 fantastiske opskrifter med rabarber
Se også
Marengsdrøm med rabarberskum
Se også
Blondie med rabarber