Kager
Kager
Æblecrumble med 5 ingredienser
Denne æblecrumble tager ingen tid at bikse sammen, og mens den hygger sig i ovnen, kan du tage opvasken og smække benene op. Du skal kun bruge 5 ingredienser - måske du allerede har dem derhjemme?
af redaktionen. Foto: Martin Tanggaard.
26.09.2022
6 personer
Det skal du bruge
- 400 g æble
- 250 g hvedemel
- 100 g sukker
- 150 g smør
- 1 knsp. salt
Æblecrumble med 5 ingredienser
Æblecrumble er en nem og lækker kage, som er lynhurtig at bikse sammen, hvis der kommer uventede gæster. Du kan variere den lækre efterårskage i det uendelige, og den smager himmels med en klat creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til!
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175° varmluft.
- Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Klæd et ildfast fad med bagepapir, og dæk bunden med æbleskiverne.
- Bland hvedemel, sukker og salt godt sammen. Smuldr smøret i, og saml det til en let smuldrende masse.
- Fordel crumbledejen over æblerne, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter.
- Servér evt. med creme fraiche eller vaniljeis.
Æblecrumble er perfekt, når sukkertrangen melder sig, for kan du lide den helt simple version, har du garanteret allerede alle ingredienserne i køkkenet. Skal desserten have ekstra smag, giver vi dig i bunden af opskriften et par idéer til, hvilke ingredienser du kan tilføje!
TIP: Skal din æblecrumble have lidt mere smag, kan du tilsætte kanel, kardemomme, stødt ingefær eller kokosmel til dejen. Du kan også toppe med hasselnødder, mandler eller rosiner.