Kager

Æblecrumble med 5 ingredienser

Denne æblecrumble tager ingen tid at bikse sammen, og mens den hygger sig i ovnen, kan du tage opvasken og smække benene op. Du skal kun bruge 5 ingredienser - måske du allerede har dem derhjemme?
af redaktionen. Foto: Martin Tanggaard. 26.09.2022
6 personer

Det skal du bruge

  • 400 g æble
  • 250 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 knsp. salt

Æblecrumble med 5 ingredienser

Æblecrumble er en nem og lækker kage, som er lynhurtig at bikse sammen, hvis der kommer uventede gæster. Du kan variere den lækre efterårskage i det uendelige, og den smager himmels med en klat creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis til! 

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175° varmluft. 
  2. Skyl æblerne, og skær dem i tynde skiver. Klæd et ildfast fad med bagepapir, og dæk bunden med æbleskiverne.
  3. Bland hvedemel, sukker og salt godt sammen. Smuldr smøret i, og saml det til en let smuldrende masse.
  4. Fordel crumbledejen over æblerne, og bag kagen i ovnen i ca. 20 minutter. 
  5. Servér evt. med creme fraiche eller vaniljeis.


Æblecrumble er perfekt, når sukkertrangen melder sig, for kan du lide den helt simple version, har du garanteret allerede alle ingredienserne i køkkenet. Skal desserten have ekstra smag, giver vi dig i bunden af opskriften et par idéer til, hvilke ingredienser du kan tilføje! 

TIP: Skal din æblecrumble have lidt mere smag, kan du tilsætte kanel, kardemomme, stødt ingefær eller kokosmel til dejen. Du kan også toppe med hasselnødder, mandler eller rosiner.