Kager

Brombærtærte med flettet låg

En tærte kan være det perfekte punktum for en god middag. Denne opskrift kombinerer brombærenes søde og syrlige smag med en sprød tærtebund - og vi er vilde med det!
af Cecilia Fahlström 1.09.2019 Foto: Stine Christiansen.

Tærtebund

  • 350 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • 170 g smør
  • 5 spsk. vand

Brombærfyld

  • 850 g brombær
  • 100 g sukker
  • 45 g majsstivelse
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 tsk. vaniljeeks - trakt

Desuden

  • 1 æg
  • 4 spsk. vand

Tærte er en dessertfavorit, som kan få de fleste gæster til at smile stort - og denne brombærtærte er ingen undtagelse. Brombærene kan plukkes fra august måned, og har du ikke en busk i haven, så er der masser at finde i de danske skove. Men pas på de stikkende torne.

Sådan gør du:

TÆRTEBUND:

  1. Forvarm ovnen til 175°.
  2. Bland hvedemel, sukker og salt i en foodprocessor.
  3. Bland små stykker smør i, og tilsæt vand, indtil dejen samler sig til en kugle.
  4. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær den i 2 dele.
  5. Tryk begge dejkugler flade. Pak den ene dej ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet. Rul den anden dej ud til en cirkel, Ø 30cm, og placér den i en form, Ø 23 cm. Sørg for, at dejen klæber sig godt op ad formens sider.
  6. Sæt i køleskabet.

BROMBÆRFYLD:

  1. Skyl brombær rene, og dup dem tørre.
  2. Riv skallen af citronen.
  3. Bland brombær med sukker, majsstivelse, citronskal og vaniljeekstrakt.
  4. Hæld blandingen over tærtebunden.

DESUDEN:

  1. Rul den gemte dej ud til encirkel, Ø 30 cm.
  2. Skær dejen ud i lange strimler på ca. 1½ cm's tykkelse.
  3. Flet et låg over tærtens top. Skær overskydende dej væk, og tryk strimlerne fasttil tærtens kant med en gaffel.
  4. Pisk æg og vandsammen, og pensl tærtelåget.
  5. Bag tærten i ovnen i 50-60 minutter, indtil låget er let gyldent.