Se også
Kager
Brombærtærte med flettet låg
En tærte kan være det perfekte punktum for en god middag. Denne opskrift kombinerer brombærenes søde og syrlige smag med en sprød tærtebund - og vi er vilde med det!
af Cecilia Fahlström
1.09.2019
Foto: Stine Christiansen.
Tærtebund
- 350 g hvedemel
- 1 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- 170 g smør
- 5 spsk. vand
Brombærfyld
- 850 g brombær
- 100 g sukker
- 45 g majsstivelse
- 1 usprøjtet citron
- 1 tsk. vaniljeeks - trakt
Desuden
- 1 æg
- 4 spsk. vand
Tærte er en dessertfavorit, som kan få de fleste gæster til at smile stort - og denne brombærtærte er ingen undtagelse. Brombærene kan plukkes fra august måned, og har du ikke en busk i haven, så er der masser at finde i de danske skove. Men pas på de stikkende torne.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan gør du:
TÆRTEBUND:
- Forvarm ovnen til 175°.
- Bland hvedemel, sukker og salt i en foodprocessor.
- Bland små stykker smør i, og tilsæt vand, indtil dejen samler sig til en kugle.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og skær den i 2 dele.
- Tryk begge dejkugler flade. Pak den ene dej ind i køkkenfilm, og læg den i køleskabet. Rul den anden dej ud til en cirkel, Ø 30cm, og placér den i en form, Ø 23 cm. Sørg for, at dejen klæber sig godt op ad formens sider.
- Sæt i køleskabet.
BROMBÆRFYLD:
- Skyl brombær rene, og dup dem tørre.
- Riv skallen af citronen.
- Bland brombær med sukker, majsstivelse, citronskal og vaniljeekstrakt.
- Hæld blandingen over tærtebunden.
DESUDEN:
- Rul den gemte dej ud til encirkel, Ø 30 cm.
- Skær dejen ud i lange strimler på ca. 1½ cm's tykkelse.
- Flet et låg over tærtens top. Skær overskydende dej væk, og tryk strimlerne fasttil tærtens kant med en gaffel.
- Pisk æg og vandsammen, og pensl tærtelåget.
- Bag tærten i ovnen i 50-60 minutter, indtil låget er let gyldent.