Se også
Kager
Chokoladetærte med æble
Det syndige fra chokoladen og et friskt og sprødt pust fra æbler - denne tærte er den perfekte blanding.
Kast dig ud i en lækker eftermiddagskage, som er nem at lave og er en sikker vinder.
af Skovdal Nordic
29.01.2021
Tærtebund
- 125 g smør og lidt til formen
- 100 g flormelis
- 1 æg, str. M
- 150 g hvedemel
- 100 g rent kakaopulver
Fyld
- 150 g mørk chokolade
- 50 g smør
- 1,2 dl piskefløde
- 2 æg
- 100 g sukker
- 60 g mandelmel
- 20 g hvedemel
- 2 æbler
- Desuden: 2½ dl piskefløde
Chokoladetærte med æble: sådan gør du
Tærtebund
- Pisk smør, flormelis og æg skummende. Tilsæt mel og kakao, og saml dejen med fingrene.
- Læg den på køl i 1 time.
- Rul dejen ud, og fordel den i en smurt, aflang tærteform.
- Læg bagepapir ovenpå, og fyld op med keramiske bagebønner el.lign.
- Bag tærtebunden i ovnen ved 150° i 10 minutter. Fjern bagepapiret og bønnerne, bag videre i ca. 5 minutter. Lad tærtebunden køle af.
Se også
Chokoladetærte med karamel og chokoladecreme
Fyld
- Hak chokoladen fint.
- Skær smørret i mindre stykker.
- Varm piskefløden, og tag kasserollen af blusset, før den koger. Tilsæt chokolade og smør, og rør, indtil chokoladen er opløst.
- Riv ½ æble i en skål, og bland det med sukker, mandelmel og hvedemel. Fyld tærtebunden med fyldet.
- Skær resten af æblerne i skiver, og læg dem på toppen.
- Bag tærten i ovnen ved 150° i ca. 30 minutter, til den er gennembagt.
- Desuden: Pisk fløden til skum, og servér det til tærten.