Chokoladetærte med æble

Det skal du bruge: 
Tærtebund
125 g smør og lidt til formen
100 g flormelis
1 æg, str. M
150 g hvedemel
100 g rent kakaopulver
Fyld
150 g mørk chokolade
50 g smør
1,2 dl piskefløde
2 æg
100 g sukker
60 g mandelmel
20 g hvedemel
2 æbler
Desuden: 2½ dl piskefløde

Chokoladetærte med æble: sådan gør du 

Tærtebund

  1. Pisk smør, flormelis og æg skummende. Tilsæt mel og kakao, og saml dejen med fingrene.
  2. Læg den på køl i 1 time.
  3. Rul dejen ud, og fordel den i en smurt, aflang tærteform.
  4. Læg bagepapir ovenpå, og fyld op med keramiske bagebønner el.lign.
  5. Bag tærtebunden i ovnen ved 150° i 10 minutter. Fjern bagepapiret og bønnerne, bag videre i ca. 5 minutter. Lad tærtebunden køle af.

Fyld

  1. Hak chokoladen fint.
  2. Skær smørret i mindre stykker.
  3. Varm piskefløden, og tag kasserollen af blusset, før den koger. Tilsæt chokolade og smør, og rør, indtil chokoladen er opløst.
  4. Riv ½ æble i en skål, og bland det med sukker, mandelmel og hvedemel. Fyld tærtebunden med fyldet.
  5. Skær resten af æblerne i skiver, og læg dem på toppen.
  6. Bag tærten i ovnen ved 150° i ca. 30 minutter, til den er gennembagt.
  7. Desuden: Pisk fløden til skum, og servér det til tærten.