8-12 stk. crepes
Det skal du bruge - crepes suzettes
• 210 g hvedemel
• 1 knivspids salt
• 2 dl fløde
• 2 dl vand
• 2 æg
• Smør til stegning
Orangesauce
• 4-5 økoappelsiner
• 50 g smør
• 6 spsk rørsukker
• 30 g mandler, finthakkede
Er der børn i familien, er de klassiske pandekager nok mere populære. Få opskriften her
Sådan laver du crepes suzettes
Kom mel og salt i en skål, og rør det sammen. Tilsæt fløde og vand lidt ad gangen, og rør en dej uden klumper. Rør til sidst æggene i 1 ad gangen. Steg pandekagerne på en lille pande i lidt smør, til de er gyldne på begge sidder, fold dem sammen i kvarter til små trekanter, og hold dem varme.
Orangesauce: Skær skallen af 2 appelsiner med entyndskræller, og snit skallen i fine strimler. Pres alle appelsinerne for saft, kom appelsinsaft, appelsinskal, smør skåret i små tern og sukker i en lille gryde, rør det sammen, og lad det simre i 7-8 minutter, indtil det har en cremet konsistens.
Anret de lune crepes suzettes med den varme orangesauce på, og drys med hakkede mandler.
Prøv også opskriften på amerikanske pandekager med blåbær.
Sødt på panden


Detox pandekager med frugt og nødder


Arme riddere med kanelsukker og syltetøj


Klassiske pandekager med hasselnødder, ristede æbler og citrontimian


Amerikanske pandekager med blåbær


Crepe suzettes med orangesauce