Kager

Crepes suzettes med orangesauce

af Carsten Kyster 18.01.2013
Crepes suzettes er en skøn dessert eller eftermiddagssnack. Servér en lækker crepe for dine gæster og vælg selv fyldet. Her med lækker orangesauce.

8-12 stk. crepes

Det skal du bruge - crepes suzettes
• 210 g hvedemel
• 1 knivspids salt
• 2 dl fløde
• 2 dl vand
• 2 æg
• Smør til stegning

Orangesauce
• 4-5 økoappelsiner
• 50 g smør
• 6 spsk rørsukker
• 30 g mandler, finthakkede

Er der børn i familien, er de klassiske pandekager nok mere populære. Få opskriften her

Sådan laver du crepes suzettes
Kom mel og salt i en skål, og rør det sammen. Tilsæt fløde og vand lidt ad gangen, og rør en dej uden klumper. Rør til sidst æggene i 1 ad gangen. Steg pandekagerne på en lille pande i lidt smør, til de er gyldne på begge sidder, fold dem sammen i kvarter til små trekanter, og hold dem varme.

Orangesauce: Skær skallen af 2 appelsiner med entyndskræller, og snit skallen i fine strimler. Pres alle appelsinerne for saft, kom appelsinsaft, appelsinskal, smør skåret i små tern og sukker i en lille gryde, rør det sammen, og lad det simre i 7-8 minutter, indtil det har en cremet konsistens.

Anret de lune crepes suzettes med den varme orangesauce på, og drys med hakkede mandler.

Prøv også opskriften på amerikanske pandekager med blåbær.