Kager

Crumblecake med bær

En rustik crumblecake med bær er nem at lave og smager himmelsk! Prøv denne version med boysenbær, og servér den lun med creme fraiche til.
af Cecilia Fahlström 25.09.2019 Foto: Stine Christiansen.
3 personer

Crumble

  • 60 g grovvalsede havregryn
  • 35 g hvedemel
  • 50 g brun farin
  • 1/4 tsk. stødt kanel
  • 1 knivspids salt
  • 30 g smør

Fyld

  • 100 g sukker
  • 1 1/2 spsk. majsstivelse
  • 1 knivspids salt
  • 7 dl boysenbær
  • 1 tsk. citronsaft

En crumblecake er en utrolig nem dessert at tilberede, men ikke desto mindre smager den helt fantastisk. Kombinationen af søde og syrlige bær sammen med en knasende, sprød top er én af vores yndlingskombinationer - og denne version med boysenbær er ingen undtagelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIP: Det gode ved bær er, at de sagtens kan erstattes af andre bær. Brug dine yndlingsbær eller sæsonens bær, men vær opmærksom på, at nogle bær måske kræver en anelse mere sukker end andre.

Crumblecake med bær - Sådan gør du

Crumble:

  1. Forvarm ovnen til 190°.
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Skær smørret i små stykker, og pisk det sammen med de tørre ingredienser.
  4. Sæt skålen i køleskabet.

Fyld:

  1. Rør sukker, majsstivelse og salt sammen i en skål.
  2. Kom boysenbær og citronsaft i blandingen.
  3. Smør en lille støbejernspande, hæld fyldet i panden, og drys crumblen over.
  4. Bag den i ovnen i 35 minutter, eller indtil fyldet bobler, og toppingen er gyldenbrun.