Kager
Kager
Cupcakes med fuglereder - opskrift på påskecupcakes
Disse søde cupcakes vil være et hit at servere til påske. De er smørbløde, tilsat appelsin og med masser af dejlig frosting på toppen - og naturligvis pyntet på fineste vis med små påskeæg.
af Annemette Voss.
11.04.2019
Foto: Skovdalnordic.com.
Smørbløde appelsinmuffins med lækker smag og nuttede prikker. Prøv den lækre kombination af appelsin og blå birkes – de små blå frø giver de fineste prikker og smag i hjemmebag.
Flere påskelækkerier: Cheesecake med citron
Det skal du bruge til cupcakes med fuglereder:
12 stk. Cupcakes:- 3 æg, str. M/L
- 175 g lyst rørsukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 175 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 100 g smør
- 1 usprøjtet appelsin
- 2 spsk. blå birkes (kan udelades)
- 100 g blødt smør
- 100 g flormelis
- 1 tsk. vaniljesukker
- 200 g mascarpone
- Dragéæg el.lign.
Smag også: Pavlova i påskeklæder
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du cupcakes med fuglereder:
- Cupcakes: Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker let og luftigt.
- Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen, og rør det let sammen. Smelt smørret.
- Riv skallen af ½ appelsin fint, og pres saften af hele appelsinen.
- Tilsæt smeltet smør, appelsinsaft og -skal samt blå birkes. Rør dejen godt sammen.
- Fordel dejen i 12 cupcakeforme, og sæt dem i en muffinform.
- Bag kagerne ved 175° varmluft i ca. 16-17 minutter. Lad dem køle helt af.
- Frosting: Pisk blødt smør, vaniljesukker og flormelis sammen til en meget luftig og cremet smørcreme. Tilsæt mascarpone, og pisk kun ganske kort ved lav hastighed, til cremen er ensartet.
- Kom frostingen i en sprøjtepose med en lille græstylle. Afsæt rosetter af frosting som tilfældige, rodede fuglereder oven på kagerne. Dekorér med små farverige dragéæg.
Kreativ: Dæk et smukt påskebord