Blondie er en lys udgave af brownie, som er perfekt til det sommerlige kagebord. Glæd dig til den bløde blondie med hvid chokolade, der er smukt marmoreret!
Opskrift og
19.07.2016
foto: Inge Skovdal /skovdal.dk
En mørk brownie med store stykker chokolade er en klassiker, der er elsket af de fleste. Men på en sommerdag er den hvide kage-lillesøster, blondie, et oplagt sødt valg. Den smager nemlig helt fortryllende med hvid chokolade. Pynt eventuelt din blondie med bær i forskellige farver fra haven, eller lad den være som den er med den fine marmorering!
Så giv dig selv en ny smagsoplevelse med blondie, som med garanti også bliver et kagehit!
Marmoreret blondie – hvid brownie
Ca. 8 personer.Det skal du bruge til marmoreret blondie:
250 g hvid chokolade
150 g smør
3 æg
200 g rørsukker
100 g cremefraiche 38 %
150 g hvedemel
100 g marcipan
Rød frugtfarve eller farvepasta
I galleriet her kan du se, hvordan du laver marmoreret blondie trin for trin!
1/7
Hak chokoladen groft. Smelt smørret og halvdelen af den hvide chokolade i en gryde ved svag varme. Lad chokolademassen afkøle lidt.
2/7
Pisk æg og sukker luftigt, og kom blandingen i den afkølede chokolademasse.
3/7
Rør forsigtigt cremefraiche og mel i dejen. Skær marcipanen i tern, og hæld dem i dejen sammen med resten af chokoladen. Rør forsigtigt rundt.
4/7
Del dejen i 2 lige store portioner, og kom dem i hver deres skål. Bland rød frugtfarve eller farvepasta i den ene portion, og rør rundt.
5/7
Beklæd en springform, der måler 20 x 30 cm, med bagepapir. Fordel den røde dej i bunden af formen. Hæld den lyse dej over, og lav striber med en spisepind. Bag kagen i ovnen ved 175° i ca. 35 minutter, til den er gennembagt, men ikke for tør.
6/7
Tag kagen ud af formen, og lad den afkøle på bagepapiret. Stik hjerter ud af den afkølede kage, og servér til en god kop kaffe.