Fastelavnsboller med solbærmarmelade og mascarponecreme
af Louisa Lorang
14.02.2022
Foto: Lene Samsø.
Giv den gammeldagsfastelavnsbolle en moderne overhaling, og fyld den søde, bløde gærdejsbolle med syrlig solbærmarmelade og fed mascarponecreme. Du får opskriften her!
15 personer
Gærdej:
100 g smør
3 dl mælk
50 g gær
75 g sukker
2 tsk. stødt kardemomme
1 æg
700 g hvedemel, evt. lidt mere
1 æg til pensling
Mandelfyld:
60 g marcipan
25 g mandler
½ dl piskefløde
2 spsk. flormelis
2 tsk. stødt kardemomme
Mascarponecreme:
2 dl piskefløde
1 vaniljestang
250 g mascarpone
2 spsk. flormelis
Servering:
2 dl flormelis
2 spsk. koncentreret solbærsaft
200 g solbærsyltetøj
Sådan laver du fastelavnsboller med solbærmarmelade og mascarponecreme
Gærdej:
Smelt smørret i en gryde, og lun mælken til ca. 37° i en anden gryde. Opløs gæren i den lune mælk, og rør herefter det smeltede smør i mælkeblandingen sammen med sukker, kardemomme og æg.
Hæld dejen i en stor skål, og rør mel i lidt ad gangen, til dejen er jævn og glat. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve i 45 minutter ved stuetemperatur.