Gateau Marcel - den ultimative chokoladekage

Antal: 
8 personer
Det skal du bruge: 
Gateau Marcel
200 g mørk chokolade
200 g smør
140 g pasteuriserede æggeblommer
200 g sukker
160 g pasteuriserede æggehvider
Lidt smør til formen
Chokoladehjerter med guldstøv
50 g mørk chokolade
½ tsk. spiseligt guldstøv
En lille kageudstikker i hjerteform

Gateau Marcel er en virkelig simpel kage, der smager så chokoladeenglene synger! Du laver blot en chokolademousse, hvoraf halvdelen bliver bagt, og den anden halvdel smøres ud på den bagte bund.

Med andre ord er det chokolade ovenpå chokolade, og hvad kan egentlig være bedre end det? Kagen er tilmed lavet helt uden gluten, hvilket bestemt ikke gør den dårligere. Servér din gateau marcel som dessert og gerne sammen med en dejlig kop kaffe. 

TIP: Kagen kan fint fryses, og skal blot tages op 2 timer inden servering.

Hvis du kan lide Gateau Marcel, vil du helt sikkert elske denne chokoladekage med flydende indre

Garteau marcel - Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175°.
  2. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad.
  3. Pisk æggeblommer og 150 g af sukkeret let og luftigt i en anden skål.
  4. Rør chokolademassen i.
  5. Pisk æggehvider og de sidste 50 g sukker stift i en anden skål.
  6. Vend forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i chokolademassen, så du får en jævn mousse.
  7. Beklæd bunden af en springform (Ø ca. 20 cm) med bagepapir, og smør kanterne med smør.
  8. Fordel halvdelen af chokolademoussen i formen, og bag den i ovnen i ca. 30 minutter. Stil resten af chokolade
moussen på køl.
  9. Stil den bagte bund i fryseren et øjeblik, så den hurtigt bliver helt kold.
  10. Fordel den anden halvdel af chokolademoussen ovenpå.
  11. Stil kagen i køleskabet i 3-4 timer eller natten over.

 

Chokoladehjerter med guldstøv - Sådan gør du

  1. Smelt chokolade i en skål over vandbad.
  2. Placér en frysepose på et lille skærebræt, og hæld den smeltede chokolade ud på posen.
  3. Spred chokoladen ud i et tyndt lag.
  4. Stil skærebrættet i fryseren et øjeblik, til chokoladen er stivnet.
  5. Stik små hjerter ud med en kageudstikker, og drys evt. med lidt spiseligt guldstøv.
  6. Stil chokolade-hjerterne på køl, til kagen skal serveres.
  7. Sigt kakaopulver over kagen, og pynt med chokoladehjerterne.

Andre idéer:

Hvis det skal være lidt lettere, kan du også bare pynte kagen med forskellige friske bær, eller revet chokolade. 

Se også denne guide til hvordan du mestrer at tempere chokolade