Gulerodskage med frosting
Egentlig er tanken om at bruge grøntsager i søde sager umiddelbart lidt skør, men ikke desto mindre er vi helt vilde med både squash- og gulerodskager - og især hvis de, som denne, ovenikøbet har en lækker, cremet frosting af flødeost på toppen!
Bedst af alt er de fleste gulerodskager både nemme og hurtige at trylle sammen og smager skønt gang på gang på gang. Vi har brugt sæsonens sprøde gulerødder fra haven, både revet i dejen og som fin, sprød pynt på toppen af de færdige kagestykker. Her får du opskriften på den bedste gulerodskage med frosting.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Se også: Squashkage med flødeost-creme
Det skal du bruge til din gulerodskage med frosting:
Ca. 20 stykker
- 250 g gulerødder
- 4 æg
- 11/2 dl sukker
- 11/2 dl brun farin
- 2 dl mandelmel
- 2 dl majsmel
- 1 dl maizena
- 1 spsk fiberhusk
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 1 spsk kanel
- 3 dl rapsolie
Måske du også vil kunne lide: Gulerodsmuffins med cashew-frosting
FROSTING:
- 50 g smør
- 300 g philadelphia-ost
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 citron, revet skal
- 4 dl flormelis
Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 175°.
- Skræl gulerødderne og riv dem fint.
- Pisk æg, sukker og brun farin luftigt. Blandt herefter de resterende tørre ingredienser med hinanden i en seperat skål.
- Tilsæt melblandingen og olie i æggeblandingen. Vend herefter de revne gulerødder i, og rør til de er jævnt fordelt i dejen.
- Hæl blandingen i en bradepande dækket med bagepapir, ca 25x30 cm. Bag kagen midt i ovnen i cirka 30–40 minuter, og lad den herefter køle af.
FROSTING:
- Rør stuevarmt smør jævnt og cremet. Tilsæt philadelphia-ost, vaniljesukker og den revede citronskal og pisk det til en jævn blanding.
- Tilsæt til sidst flormelis og pisk blandingen til en cremet frosting. Bred herefter frostingen ud over kagen og skær den i mindre stykker. Pynt evt. med strimler af frisk gulerod som på billedet.
I tvivl om du skal skrælle dine grøntsager før brug? Bliv klogere her