Kager med honning hører julen til, og disse cremede honningsnitter med appelsin er helt uimodståelige til en kop varm te. Få opskriften her!
af Anna Hedegaard
23.11.2016
Foto: Jakob Valling/valling.com
Honningsnitter ER smagen af jul, og du skal næsten prøve at lave dem selv. De er nemlig meget bedre end dem fra supermarkedet. Vi viser dig trin for trin i galleriet. hvordan du laver cremede honningkager!
Sådan laver du hjemmelavede honningsnitter
12 personer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge
½ kg akaciehonning eller lys sirup
250 g smør
1 dl piskefløde
1 æg
Saft og skal af 1 usprøjtet citron
Skal af 1 usprøjtet appelsin
500 g mel
2 tsk. natron
Creme
350 g smør
3 dl flormelis
2 æggeblommer
Desuden
50 g finthakkede hasselnødder
1 lille glas appelsinmarmelade
200 g mørk overtrækschokolade
Syltede appelsinskiver til pynt
I galleriet viser vi dig hvordan, kagerne laves trin for trin, men først skal du sylte appelsinskiverne.
Sådan laver du syltede appelsinskiver
Det skal du bruge
1 kg usprøjtede appelsiner
1-2 kg sukker – efter smag
Vand efter behov
Sådan gør du
Dag 1
Vask appelsinerne og skær toppen og bunden af.
Skær appelsinerne i ½ cm tykke skiver, men hold kødet tæt samlet, så skiverne kan stå op.
Stil dem i en sauterepande og dæk med sukker.
Dag 2
Dæk lige akkurat appelsinerne med vand.
Lad dem simre i panden i 2-3 timer, til lagen bliver sirupsagtig.
I galleriet herunder kan du se trin for trin, hvordan du laver hjemmelavede honningsnitter. God jul!
1/9
Varm honning og smør næsten op til kogepunktet. Afkøl blandingen, til den er håndvarm, inden piskefløden kommes i. Kom æg og citronsaft i og derefter frugtskal, mel og natron.
2/9
Pisk godt!
3/9
Hæld dejen i en godt smurt bradepande, der måler 20 x 30 cm, og bag kagen ved 175° i cirka 25 minutter. Vend den ud af bradepanden efter 1 time, og lad den afkøle.
4/9
Flæk kagen på midten med en lang skarp kniv.
5/9
Pisk ingredienserne til cremen sammen i den nævnte rækkefølge. Cremen skal være jævn og lysegul. Rør nødderne i cremen.Fordel cremen og marmeladen i et tykt, jævnt lag på bunden af kagen. Husk at komme helt ud til kanterne.
6/9
Fordel appelsinskiverne inden du ligger toppen på.
7/9
Skær kanterne af kagen af, så den er jævnt firkantet. Smelt overtrækschokoladen over vandbad, og overtræk kagen med et jævnt lag.
8/9
Pynt til sidst kagen med syltede appelsinskiver.
9/9
Servér din færdige honningkage sammen med et glas glögg eller en varm kop the.