Jordbær-kirsebærtærte med marcipan

Det skal du bruge: 
Tærtebund:
100 g sukker
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. revet citronskal
250 g hvedemel
175 g smør
1 æg
Smør til formen
Fyld:
100 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
2 store æg
2 spsk. hvedemel
Desuden:
200 g kransekagemasse
200 g jordbær
200 g kirsebær

Jordbær og kirsebær er en uundværlig del af den danske sommer og sensommer. Vi elsker at plukke og spise de sommergode bær direkte fra bedet, busken eller træet i haven - og ikke mindst at bruge dem i alverdens gode kager og desserter, vi kan forkæle dem, vi holder af med.

Her får du opskriften på en af vores absolutte sommerfavoritter; den skønneste tærte med marcipan, jordbær og kirsebær.

Endnu en skøn dessert med bær: Skønne jordbærtarteletter med mynte.

Har du brombær i haven? Tryl dem om til denne lækre marmelade!

Sådan LAVER DU JORBÆR-KIRSEBÆRTÆRTE:

  1. Tærtebund: Bland sukker, vaniljepulver, citronskal og hvedemel. Smuld smørret i, og saml dejen med æg. Læg dejen i køleskabet. 
  2. Fyld: Rør marcipan, sukker og smør sammen. Tilsæt æg og bagefter mel. Rul tærtedejen ud. Smør en tærteform, der måler ca. 22 cm i diameter med lidt smør, og læg dejen ned i. Fyld tærten med mazarinmassen. Bag tærten i ovnen ved 200° i ca. 25 minutter.
  3. Desuden: Når tærten er afkølet, smører du den med lidt kransekagemasse og pynter med hele og halve jordbær samt kirsebær.

Se også: Mazarinkage med bær og mørk chokolade

TIP: Har du flere bær i haven, end du kan spise, er der flere måder, du kan gemme dem på. Pil dem, og frys dem ned i små portioner, så du hurtigt kan tø dem op til en gang smoothie eller som fyld i muffins eller tærter.

Du kan også sylte dem og komme dem på rene, skoldede glas. Eller du kan komme dem i snaps eller rom, hvor de giver en dejlig frisk smag og kan holde sig i ca. et år.