Kager

Julekage med ingefær

Ingefær gør sig godt i andet end asiatiske retter og er en klassisk juleingrediens i mange lande. Her har vi tryllet med ingefær i en julekage.
af Carsten Kyster 9.12.2008 Foto: Martin Bjørn

8-10 personer:

2 dl vand
2 tsk. bagepulver
75 g friskrevet ingefær
2 dl mørk sirup
2 dl sukker
2 dl vindruekerneolie
260 g hvedemel
2 tsk kanel
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk knust sort peber
2 æg
Smør og sukker til formen

PYNT OG TILBEHØR:
Kristtorn
Flormelis
Cremefraiche
Syltede vinterfrugter

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kog vandet op, og tilsæt bagepulver (sætter hævningen hurtigt i gang) og revet ingefær. Hæld vandet i en skål, og pisk sirup, sukker og olie deri. Bland de tørre ingredienser godt sammen, og rør dem godt sammen med væsken. Vend æggene i et ad gangen, indtil det er godt blandet sammen. Smør en springform, ca. 22 cm i diameter, med smør, og drys den med sukker.

Kom dejen i kageformen, og bag kagen i en forvarmet ovn på 180° i ca. 45 min. Tjek, om kagen er færdigbagt, med en kødnål - hænger der ingen dej fast, er kagen gennembagt. Lad kagen afkøle i formen på en rist i ca. 15 min. Pynt kagen med kristtorn, og drys med fl ormelis. Server den evt. med cremefraiche og syltede vinterfrugter.