Antal:
Ca. 60 macarons
Det skal du bruge:
Kakaomacarons
200 g pasteuriserede æggehvider
500 g flormelis
200 g mandelmel
20 g kakaopulver
Limecreme
Ca. 4-5 limefrugter
25 g sukker
200 g hvid chokolade
70 g piskefløde
50 g blødt smør
Desuden: Perlemorsstøv
Sådan laver du kakaomacarons med limecreme
Macarons:
- Pisk æggehviderne let luftige, og sigt flormelis i lidt efter lidt.
- Pisk kraftigt, indtil marengsen er tyk og sej.
- Bland mandelmel med kakao, og vend det i marengsmassen.
- Vend rundt, til massen bliver sej, men tilpas medgørlig til, at den lige akkurat flyder sammen, når der afsættes toppe.
- Kom massen i en sprøjtepose med en glat tylle, og afsæt ca. 120 små macarons fordelt på 2-3 bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad dem lufttørre i 30 minutter, inden du bager dem i ovnen ved 160° i ca. 11 minutter.
- De skal lige kunne slippe bagepapiret, men stadig være lidt seje i midten.
Limecreme:
- Hak chokoladen groft, og kom den i en dyb skål.
- Pres ¾ dl saft af limefrugterne, og bring den og sukker i kog, og lad det småsimre, til mængden er halveret og minder om en tyktflydende karamel.
- Tilsæt piskefløde, rør det sammen, og varm op til lige under kogepunktet.
- Hæld limefløden over chokoladen, og blend til en jævn masse med en stavblender.
- Tilsæt smør i små bidder, og blend godt.
- Lad cremen sætte sig ved stuetemperatur, og kom den i en sprøjtepose, når den er sprøjtefast.
- Saml kagerne 2 og 2 med limecreme i midten.
- Pensl med perlemorsstøv, og opbevar kagerne i køleskab indtil servering.