Kager

Mandelkage med blommer

Brug havens blommer i en nem og lækker kage! Sammen med blommerne gør mandelmelet kagen ekstra saftig. Vi serverer vi den med cremefraiche på toppen, men du kan også bruge flødeskum.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth 27.07.2022
12 personer

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 225 g sukker
  • 4 æg
  • 75 g mandelmel
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 300 g blommer
  • 75 g mandler
  • ½ dl rørsukker
  • Flormelis
  • Springform (Ø 24 cm)

Mandelkage med blommer

  1. Tænd ovnen på 160°.
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Pisk sukker og æg til en luftig æggemasse med en elpisker. Rør mandelmel i.
  4. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det sammen. Vend det smeltede smør i dejen. Hæld dejen i en smurt springform.
  5. Halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i grove både. Hak mandlerne groft, og vend dem og blommer i rørsukker. Hæld det hele over kagen.
  6. Sæt kagen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter ved 160°.
  7. Tjek, om kagen er færdigbagt ved at stikke en strikkepind eller en gaffel ned i den. Der må ikke sidde dej tilbage på redskabet. Afkøl kagen på en rist.
  8. Drys med flormelis, og servér evt. med flødeskum eller cremefraiche.