Kager
Mandelkage med blommer
Brug havens blommer i en nem og lækker kage! Sammen med blommerne gør mandelmelet kagen ekstra saftig. Vi serverer vi den med cremefraiche på toppen, men du kan også bruge flødeskum.
Opskrift: Gitte Heidi Rasmussen. Foto: Columbus Leth
27.07.2022
Ingredienser
150 g smør
225 g sukker
4 æg
75 g mandelmel
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
300 g blommer
75 g mandler
½ dl rørsukker
Flormelis
Springform (Ø 24 cm)
Mandelkage med blommer
- Tænd ovnen på 160°.
- Smelt smørret i en gryde.
- Pisk sukker og æg til en luftig æggemasse med en elpisker. Rør mandelmel i.
- Sigt hvedemel og bagepulver i dejen, og rør det sammen. Vend det smeltede smør i dejen. Hæld dejen i en smurt springform.
- Halvér blommerne, fjern stenene, og skær blommerne i grove både. Hak mandlerne groft, og vend dem og blommer i rørsukker. Hæld det hele over kagen.
- Sæt kagen i ovnen, og bag den i ca. 45 minutter ved 160°.
- Tjek, om kagen er færdigbagt ved at stikke en strikkepind eller en gaffel ned i den. Der må ikke sidde dej tilbage på redskabet. Afkøl kagen på en rist.
- Drys med flormelis, og servér evt. med flødeskum eller cremefraiche.