Opskrift på klassisk brunsviger

Ingen fynsk fødselsdag uden brunsviger!
Det er gør en brunsviger ekstra lækker er remoncen, der ligger på toppen af kagen. Det er vigtigt, at du laver fordybninger i dejen, så remoncen kommer til at ligge helt perfekt på din brunsviger.

Sådan laver du brunsviger

1 bradepande
15-20 stykker

Det skal du bruge

2½ dl mælk
50 g gær (1 pakke)
½ tsk salt
2 spsk sukker
2 æg
100 g blødt smør
500 g hvedemel

Remonce

150 g smør
200 g brun farin

Har du prøvet at lave græskarkage? Nej? Få opskriften her

Sådan gør du:

Lun mælken, og rør gæren ud i heri sammen med salt og sukker. Slå æggene ud i en stor skål, pisk dem sammen og rør dem i gærblandingen.
Smuldr smørret i melet i en anden skål. Hæld det i gærblandingen, og ælt dejen, til den er glat og smidig. Bred dejen ud i en smurt bradepande (25 x 30 cm), og lad den hæve i 20 minutter. Tænd ovnen på 200°.

Remonce:

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt den brune farin. Lad sukkermassen koge op under omrøring. Lav fordybninger i dejen, og fordel sukkerblandingen udover. Bag din brunsviger i cirka 25 minutter, til den er gylden.
Lad brunsvigeren køle af i formen på en bagerist.

TIP: Generelt om ovnens temperatur: Denne brunsviger er bagt i en konventionel ovn. Hvis du bruger varmluft, skal ovnens temperatur være 20-30 grader lavere, end der står i opskrifterne.

Her er endnu en skøn kage til fødselsdagen. Lagkage med flot pynt af marcipan

Server din brunsviger til eftermiddagskaffen eller pynt den med slik, hvis du skal bruge brunsviger som fødselsdagskage.