Nu skal julebarometeret skrues op på max med julebagning og konfektlavning til den helt store guldmedalje. I den søde højtid er der nemlig masser af favoritter i kagedåsen, der skal bages, og mange anledninger til at servere hjemmelavet konfekt eller servere en god kage. I bunden af artiklen kan du se alle vores søde favoritter, som vi har samlet til dig!
Juleaften: Få styr på planlægning og ISABELLAS' bedste juleopskrifter
Sådan laver du en julet karamel-nøddetærte:
Det skal du bruge:
- 150 g smør
- 225 g hvedemel
- 75 g flormelis
- 1 æggeblomme
- Evt. 1 spsk. koldt vand
- Smør til formen
- Tørre bønner til formen
- 100 g hasselnødder
- 100 g valnødder
- 100 g macadamianødder
- 50 g usaltede pistacienødder
- 3 dl sukker
- 50 g smør
- 3 dl piskefløde
- Evt. en smule havsalt
- 40 g syltet appelsinskal, kan udelades
Jule-DIY: Lynhurtige bordkort og søde til og fra-kort
Sådan gør du:
- Smuldr smørret i melet, til konsistensen er som grov rasp. Tilsæt flormelis og æggeblomme, og ælt dejen hurtigt sammen.
- Dæk den til med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i ca. 1 time.
- Smør en tærteform, der måler 26 x 26 cm, med smør, og tænd ovnen på 180°.
- Rul mørdejen ud til ca. ½ cm’s tykkelse, og beklæd tærteformen med den.
- Kom bagepapir og tørre bønner i formen, og forbag bunden i ca. 15-18 minutter.
- Bred hasselnødderne ud på en bradepande med bagepapir, og rist dem i ovnen ved 180° i ca. 10 minutter, til de begynder at dufte kraftigt. Gnub så meget af skallen af som muligt, fx i et viskestykke. Hak valnødderne groft, og spred dem og de øvrige nødder ud på bagepladen. Rist nødderne i ovnen i 5-6 minutter, til de er let gyldne og begynder at dufte kraftigt. De må ikke få for meget, for så smager de bittert. Lad dem køle helt af.
- Smelt sukkeret i en tykbundet gryde, indtil det har en gylden farve og begynder at dufte af karamel. Tag straks gryden af varmen, og tilsæt smørret 1 skefuld ad gangen, mens du rører efter hver gang, så smørret absorberes helt af sukkeret. Tilsæt piskefløden under omrøring – karamellen kan bruse op, når fløden kommer i, så pas på, du ikke brænder dig. Lad saucen koge op – tilsæt evt. lidt havsalt, og rør, indtil den er ensartet.
- Stil saucen i køleskab i 1 time.
- Spred nødderne og appelsinskal ud over mørdejsbunden, og hæld den afkølede karamelsauce over.
- Stil tærten i køleskabet, indtil karamellen er stivnet, og servér den i små stykker.
Fra konfekt til julesmåkager – det hele er så lækkert og uimodståeligt, at vi næsten kun kan anbefale at lave en dobbeltportion af det hele! I galleriet her kan du se de bedste søde sager til jul.
Opskrifter: 7 søde sager til jul


Hjemmelavede flødekarameller er nemme at lave, og de er svære at holde fingrene fra. Få opskriften på de smørbløde flødekarameller her, der smager dejligt af vanilje!


Jødekager er blandt julens klassiske småkager. Vi giver dig den bedste opskrift og samtidig muligheden for opdatere klassikeren med et lækkert mellemlag af karamel.


Kryddersmåkager er en klassisk julesmåkage, som smager sødt og krydret. De er nemme at stikke ud i mønstre, og her har vi forvandlet dem til snefnug og pyntet dem med citronglasur. Få opskriften her!


Vi har givet den klassiske, lækre pavlova et drys jul. Og her serverer vi opskriften på den dejlige marengsdessert med et særligt julet krydderi.


En cremet risalamande med masser af vaniljesmag er en elsket juleklassisker. I opskriften her får den klassiske risalamande et lille velsmagende tvist.


Rocky Roads er den perfekte værtindegave. Bryd chokoladen i mindre stykker, og pak den fint ind i små, gennemsigte poser med en sløjfe omkring. I denne her udgave får chokoladen selskab af nødder og tørret frugt, som du selvfølgelig også kan fylde i konfektskålen. Få opskriften her!