Lav en skøn rabarberkage, hvor dine rabarber får følgeskab af dejlig kokossmag både i kagedejen og som lækker topping.
af Pia Buusmann
18.04.2016
Foto: Jes Buusmann
Rabarber er perfekte sammen med det søde bagværk på grund af deres karakteristiske og syrlige smag. Denne kage består af tre lag; nemlig selve kagebunden, rabarberkompot og kokostopping af kokosmel, flormelis og æggehvider. Hvis du virkelig vil forkæle dig selv og dine gæster, så servér flødeskum sammen med kagen! Tip! Rabarber er meget nemme at dyrke selv - de kommer igen år efter år, når først du har plantet dem. De kræver dog lidt plads i køkkenhaven. Prøv også rabarbertærte med marengs, hvis du er vild med rabarberkage!
Rabarberkage med kokos
Ca. 10 personerDet skal du bruge til rabarberkage:
Rør sukker og smør godt sammen. Tilsæt mel, bagepulver, kokos og mælk, og rør det godt sammen. For en firkantet bageform på ca. 25 x 25 cm med bagepapir, og fordel dejen i formen med en dejskraber.
Bag kagen i ovnen ved 180° i 15-20 minutter, til den er gylden på toppen.