Æble- og pærekvæder ligner knudrede udgaver af æbler og pærer og dufter lige sådan, men de er deres helt egen frugt. De kan ikke spises uden at blive tilberedt først. De er hårde som sten og beske og sure i smagen. Først når de bliver kogt, frigøres den søde og aromatiske frugtsmag. Der er ingen smagsforskel på æble- og pærekvæder.
Hvis du kan lide opskriften på tærte med kvæder, vil du sikkert også elske den her!
Tærte med kvæder
Tærtebund: - 150 g usaltet smør
- 180 g hvedemel
- 40 g flormelis
- 2 spsk vand til at samle dejen
Fyld: - 500 g kvæder, både æble- og pærekvæder kan bruges
- Vand, til det dækker kvædestykkerne
- 200-250 g sukker
Prøb også: Amerikansk æbletærte
Sådan laver du tærte med kvæder
Tærtebund: - Smuldr smørret i mel og flormelis, saml derefter dejen med vandet.
- Tryk dejen ud i en smurt tærteform (24 cm - se et udvalg af tærteforme her), og stil i køleskab i minimum 30 minutter.
Fyld: - Skræl kvæderne, fjern kernehuset, og skær dem i små tern. Kom kvædestykkerne i en gryde med vand, til det dækker, og tilsæt det meste af sukkeret.
- Kog ved svag varme, til kvæderne bliver møre og gennemsigtige. Smag til med resten af sukkeret. Den sidste kogetid skal man passe på, at det ikke brænder på. Tilsæt lidt vand, hvis massen bliver for tør.
- Spred massen ud på tærtebunden.
- Bag tærten ved 165 º i 20-25 minutter til tærten er let karamelliseret ovenpå. Server med kold flødeskum.
Tip til kvæder
Modne kvæder har en vidunderlig duft. Læg dem i en skål i stuen, og de vil fylde hele rummet med en blanding af vanilje og ananasduft.
Køb et abonnement på ISABELLAS, og få masser af mad, have og boligindretning!