Vaniljemacarons med kirsebærcreme

Antal: 
12 stk.
Det skal du bruge: 
Macaron:
80 g mandler
1 tsk. vaniljesukker
140 g flormelis
140 g flormelis
50 g sukker
Kirsebærganache:
200 g hvid chokolade
2 spsk. piskefløde
50 g kirsebærsirup eller væde fra Amarena kirsebær
20 g glukosesirup

Sådan laver du Vaniljemacarons med kirsebærcreme

Macaron:

  • Kog mandlerne kort, smut dem, lad dem afkøle helt, og blend dem helt fint. Si vaniljesukker og flormelis ned i blenderen, og blend igen. Si blandingen.
  • Hæld æggehvider og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i 1 minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i 2 minutter, indtil marengsen danner fine toppe.
  • Vend forsigtigt mandelblandingen i hviderne med en dej-skraber. Pres dejskraberen mod skålens sider ca. 35 gange.
  • Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt 24 små cirkler på Ø 4 cm ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Tegn evt. cirklerne på bagepapiret, inden du sprøjter massen på. Dup eventuelle toppe flade med en våd finger.
  • Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur ½ time. Tænd ovnen på 160°.
  • Bag kagerne i ca. 12 minutter, hold godt øje med dem. Lad bundene afkøle helt på en rist.

Kirsebærganache:

  • Smelt chokoladen over vandbad på lavt blus, og tag skålen af varmen. Kom fløde, kirsebærsirup og glukose i en gryde, bring det i kog, og hæld det over chokoladen.
  • Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk blank overflade. Blend massen med en stavblender.
  • Sæt ganachen i køleskabet i ca. 2 timer.
  • Fyld ganachen i en sprøjtepose med en lille rund tylle, og sprøjt cirkler ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de restende bunde, og stil dem på køl, indtil de skal serveres.