Kager

Vaniljemacarons med kirsebærcreme

De fine macarons med vanilje og kirsebærcreme er et genialt alternativ til risalamanden. Husk at tage æggehviderne ud af køleslabet i god tid. Det er vigtigt, at de har stuetemperatur, hvis dine macarons skal blive smukke.
af Mai Knauer 7.10.2021 Foto: Columbus Leth.
Vaniljemacarons
12 personer

Macaron:

  • 80 g mandler
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 140 g flormelis
  • 140 g flormelis
  • 50 g sukker

Kirsebærganache:

  • 200 g hvid chokolade
  • 2 spsk. piskefløde
  • 50 g kirsebærsirup eller væde fra Amarena kirsebær
  • 20 g glukosesirup

Sådan laver du Vaniljemacarons med kirsebærcreme

Macaron:

  • Kog mandlerne kort, smut dem, lad dem afkøle helt, og blend dem helt fint. Si vaniljesukker og flormelis ned i blenderen, og blend igen. Si blandingen.
  • Hæld æggehvider og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i 1 minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i 2 minutter, indtil marengsen danner fine toppe.
  • Vend forsigtigt mandelblandingen i hviderne med en dej-skraber. Pres dejskraberen mod skålens sider ca. 35 gange.
  • Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt 24 små cirkler på Ø 4 cm ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Tegn evt. cirklerne på bagepapiret, inden du sprøjter massen på. Dup eventuelle toppe flade med en våd finger.
  • Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur ½ time. Tænd ovnen på 160°.
  • Bag kagerne i ca. 12 minutter, hold godt øje med dem. Lad bundene afkøle helt på en rist.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kirsebærganache:

  • Smelt chokoladen over vandbad på lavt blus, og tag skålen af varmen. Kom fløde, kirsebærsirup og glukose i en gryde, bring det i kog, og hæld det over chokoladen.
  • Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk blank overflade. Blend massen med en stavblender.
  • Sæt ganachen i køleskabet i ca. 2 timer.
  • Fyld ganachen i en sprøjtepose med en lille rund tylle, og sprøjt cirkler ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de restende bunde, og stil dem på køl, indtil de skal serveres.