Se også
Kager
Vaniljemacarons med kirsebærcreme
De fine macarons med vanilje og kirsebærcreme er et genialt alternativ til risalamanden. Husk at tage æggehviderne ud af køleslabet i god tid. Det er vigtigt, at de har stuetemperatur, hvis dine macarons skal blive smukke.
af Mai Knauer
7.10.2021
Foto: Columbus Leth.
12 personer
Macaron:
- 80 g mandler
- 1 tsk. vaniljesukker
- 140 g flormelis
- 140 g flormelis
- 50 g sukker
Kirsebærganache:
- 200 g hvid chokolade
- 2 spsk. piskefløde
- 50 g kirsebærsirup eller væde fra Amarena kirsebær
- 20 g glukosesirup
Sådan laver du Vaniljemacarons med kirsebærcreme
Macaron:
- Kog mandlerne kort, smut dem, lad dem afkøle helt, og blend dem helt fint. Si vaniljesukker og flormelis ned i blenderen, og blend igen. Si blandingen.
- Hæld æggehvider og sukker i en skål, og pisk ved laveste hastighed i 1 minut. Pisk derefter ved højeste hastighed i 2 minutter, indtil marengsen danner fine toppe.
- Vend forsigtigt mandelblandingen i hviderne med en dej-skraber. Pres dejskraberen mod skålens sider ca. 35 gange.
- Hæld blandingen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt 24 små cirkler på Ø 4 cm ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Tegn evt. cirklerne på bagepapiret, inden du sprøjter massen på. Dup eventuelle toppe flade med en våd finger.
- Lad de ubagte bunde tørre ved stuetemperatur ½ time. Tænd ovnen på 160°.
- Bag kagerne i ca. 12 minutter, hold godt øje med dem. Lad bundene afkøle helt på en rist.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Kirsebærganache:
- Smelt chokoladen over vandbad på lavt blus, og tag skålen af varmen. Kom fløde, kirsebærsirup og glukose i en gryde, bring det i kog, og hæld det over chokoladen.
- Rør rundt i midten af skålen med en dejskraber, til ganachen samler sig og får en smuk blank overflade. Blend massen med en stavblender.
- Sæt ganachen i køleskabet i ca. 2 timer.
- Fyld ganachen i en sprøjtepose med en lille rund tylle, og sprøjt cirkler ud på halvdelen af bundene. Saml kagerne med de restende bunde, og stil dem på køl, indtil de skal serveres.
Se også