Konfekt

De lækreste havregrynskugler med nøddesmør

Jul rimer på hjemmelavede havregrynskugler. Er du ikke bange for at prøve noget nyt, kan du tilsætte de klassiske havregrynskugler ny smag, der giver et cremet modspil!
Opskrift og 7.11.2021 foto: Linn Grubbström
De lækreste havregrynskugler på luksusmåden
20 personer

  • 40 g nøddesmør, fx peanutbutter eller mandelsmør
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. flødeost
  • 2 spsk. limesaft
  • 2 tsk. honning
  • 2 dl havregryn
  • 4 spsk. kakao
  • 1 nip vaniljepulver
  • 2 spsk. kold kaffe
  • 75 g chokolade 70 %
  • ½ tsk. guldstøv

Du kender de klassiske havregrynskugler, som ungerne elsker at trille (og spise lidt af undervejs). Her er et vanedannende godt bud på nye klassikere i konfektskålen, hvor havregrynskuglerne får sødt selskab af nøddesmør og et strejf kaffe. Ungerne kan med garanti stadig godt lide denne version - det er nemlig havregrynskugler på luksusmåden med masser af chokolade og et fint drys guldstøv! De er perfekte til adventshygge eller i juledagene, hvor de kan stå klar på køl til gæsterne.

Havregrynskugler med nøddesmør

  1. Kom alle ingredienserne undtagen mørk chokolade og guldstøv i en blender, og blend til en fin masse.
  2. Rul til kugler i kirsebærstørrelse, læg dem på et fad, og stil dem i køleskabet i 1 time.
  3. Hak chokoladen fint, kom den i en skål, og smelt den over vandbad. Dyp kuglerne i chokolade, og drys med guldstøv.
  4. Lad chokoladen størkne.
  5. Opbevar havregrynskuglerne i køleskab.