De lækreste havregrynskugler med nøddesmør

Du kender de klassiske havregrynskugler, som ungerne elsker at trille (og spise lidt af undervejs). Her er et vanedannende godt bud på nye klassikere i konfektskålen, hvor havregrynskuglerne får sødt selskab af nøddesmør og et strejf kaffe. Ungerne kan med garanti stadig godt lide denne version - det er nemlig havregrynskugler på luksusmåden med masser af chokolade og et fint drys guldstøv! De er perfekte til adventshygge eller i juledagene, hvor de kan stå klar på køl til gæsterne.

 

Havregrynskugler med nøddesmør

 
20 stk.
 
Det skal du bruge til havregrynskugler med nøddesmør:
  • 40 g nøddesmør, fx peanutbutter eller mandelsmør
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. flødeost
  • 2 spsk. limesaft
  • 2 tsk. honning
  • 2 dl havregryn
  • 4 spsk. kakao
  • 1 nip vaniljepulver
  • 2 spsk. kold kaffe
  • 75 g chokolade 70 %
  • ½ tsk. guldstøv
Julens fineste dekorationer: Sådan laver du dem selv
 
Sådan laver du havregrynskugler med nøddesmør:
  1. Kom alle ingredienserne undtagen mørk chokolade og guldstøv i en blender, og blend til en fin masse.
  2. Rul til kugler i kirsebærstørrelse, læg dem på et fad, og stil dem i køleskabet i 1 time.
  3. Hak chokoladen fint, kom den i en skål, og smelt den over vandbad. Dyp kuglerne i chokolade, og drys med guldstøv.
  4. Lad chokoladen størkne.
  5. Opbevar havregrynskuglerne i køleskab.
Havregryn i nye klæder: Havregrynscookies med chokolade