Fisk og skaldyr

Perlespeltsalat med skaldyr

Forfriskende forret
af Susanne Holte, Foto: Jacob Termansen20.10.2011

(4 personer)

Salat:
3 dl perlespelt
100 g kogte muslinger
150 g kogte rejer
Timian
½ dl olivenolie
Salt og peber
Saft af 1 citron

Skum:
¼ l fløde
¼ l mælk
½ tsk safran
3 fed hvidløg
Salt og peber

Salat: Kog perlespelten helt mør i rigeligt vand. Hæld vandet fra, og lad perlerne køle ned. Tilsæt muslinger, rejer, timian, olivenolie, salt og peber samt saft fra citronen. Stil salaten på køl.

Skum: Hæld fløde og mælk i en gryde; tilsæt safran og de pillede hvidløgsfed, og bring det i kog. Tag gryden af varmen, og lad cremen trække i 10 minutter med film over. Varm herefter cremen op igen, og sigt den igennem en fin si. Skum cremen op ved hjælp af en stavblender. Anret salaten i et glas, og fordel skummet henover.

Sponsoreret indhold