(2 liter)
50 g finthakkede løg
2 hele fed hvidløg
1 tsk finthakket jalapeño-chili uden kerner
½ spsk fintreven pomerans- eller appelsinskal
½ kg modne tomater
800 g gulerødder i medium skiver
1 tsk frisk oregano eller timian
2 tsk hele korianderfrø, groftmalede
1 tsk hele spidskommenfrø, groftmalede
¼ tsk hele, hvide peberkorn, groftmalede
1 tsk finthakket gurkemejerod
½ tsk muskatblomme, friskmalet
6 grønne kardemommekapsler, groftmalede
ca. 1½ l koldt vand
3-4 dl kokosmælk
havsalt
friskkværnet sort peber
PRØV OGSÅ: Ærtesuppe med lime og timian
LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på supper her!
Brug en römertopf til at tilberede retten. Det er en lerpotte til ovnbagning. En ildfast gryde kan også bruges. Start med at sætte römertopfen i blød i koldt vand.
Hæld alle ingredienserne undtagen kokosmælk op i römertopfen/gryden. Placer den i den kolde ovn med låg på. Sæt ovnen på 225° og bag i 1½ til 1¾ time.
Kværn suppen gennem en gammeldags grønsagskværn. Har man ikke en sådan, kan man forsigtigt forsøge sig med enten blender eller foodprocessor. Hæld suppen i en gryde og bring i kog. Smag på den og krydr evt. med ekstra havsalt og friskkværnet sort peber. Træk gryden væk fra varmen og tilsæt evt. kokosmælk.
Server med tynde skiver ristet brød.