Grønt

Bagte asparges med parmesan

På Drakamöllan serveres denne ret hyppigt i forsommeren, hvor køkkenet modtager friske asparges fra de skånske marker. Den består af bagte asparges og en nem suppe, som tilberedes med de ender og skræller, der bliver til overs fra de asparges, der bruges i køkkenet.
af Henrik Kerrn-Jespersen / Foto: Jacob Termansen 28.04.2009

(8 personer)
40 grønne asparges
4 spsk ekstra jomfruolivenolie
1 spsk havsalt

Citronette:
1 dl olivenolie
10 spsk citronsaft
ca. 3 dl reven parmesanost
ca. 2 dl ristede pinjekerner

Suppe:
2 små alm. løg
1 hvidløgsfed
et par håndfulde endestykker af grønne og hvide asparges og skræller fra hvide asparges
1 spsk rapsolie
2 dl hvidvin
8 dl grønsagsbouillon
3 dl piskefløde
salt og peber

Knæk forsigtigt enderne af de grønne asparges. Gem enderne til suppen (se TIPS). Skyl - og skræl om nødvendigt - aspargesene og fordel dem i et ildfast fad. Stænk olien over og drys dem med havsalt. Bag dem i ca. 8 minutter, til de netop er begyndt at blive bløde, men fortsat har bevaret deres sprødhed.
Citronette: Tilbered citronetten, mens aspargesene er i ovnen, ved at røre alle ingredienserne sammen undtagen pinjekernerne.
Suppe: Skræl løg og hvidløg og hak det fint. Svits det i en kasserolle i ca. 3 minutter, men sørg for at det ikke tager farve. Tilsæt vin, bouillon og piskefløde og bring det i kog. Lad det småkoge i ca. 15 minutter. Tilsæt aspargesene og kog i yderligere 5 minutter. Hæld det op i en blender og miks blandingen, til den har en fin, lysegrøn farve. Hæld suppen gennem en sigte og smag den til med salt og peber.
Anretning: Server aspargesene rygende varme med en skefuld af citronette-dressingen og et drys af pinjekerner. Aspargesene skal muligvis have lidt ekstra varme kort før serveringen. Server suppen for sig i en lille kop eller et glas ved siden af.

TIPS: Asparges-ender kan fryses ned hen ad vejen og tilbered suppen, når der er en passende mængde ender. Eller køb et bundt hvide asparges til at tilberede suppen.

Se FORSLAG TIL MENU

Se også Drakamöllans opskrifter på SYLTET LAMMESTEG og OLIVENOLIEIS MED RABARBERKOMPOT

Læs om DRAKAMÖLLAN