Grønt

Brændenældesuppe med sennepsæg

Der er spiselige skud overalt - prøv suppen med friske brændenælder
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 12.05.2009

(6 personer)
Suppe:
100 g brændenældetopskud
75 g kørvel
1 skalotteløg
1 spsk smør
1½ l grønsagsbouillon
3 spsk mel
2 spsk blødt smør
salt og peber

Sennepsæg:
6 æg
1 spsk grov sennep
3 spsk hakket purløg
salt og peber

LÆS OGSÅ: Prøv vores andre opskrifter på suppe her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Suppe: Læg brændenælderne i blød i saltet koldt vand. Salt renser. Skyl brændenælderne grundigt flere gange. Der kan gemme sig meget jord. Skyl kørvelen.
Skær løget fint. Svits løget i smørret til det falder sammen. Tilsæt brændenælder og kørvel. Hæld bouillon på og kog suppen i et par minutter. Rør blødt smør og mel sammen til en smørbolle. Læg smørbollen i suppen og kog videre i 2 min. uden at røre i suppen. Herefter røres smørbollen ud i suppen, og suppen koges igennem yderligere et par minutter. Blend suppen med en stavblender.
Smag til med salt og peber.

Sennepsæg: Kog æggene så de er hårdkogte. Afkøl og pil æggene. Mos 3 af æggene med en gaffel. Rør sennep og purløg i. Smag til med salt og peber.
Halver de tre andre æg, tag blommerne ud og læg dem til side. Fordel æggeblandingen i de halve æg. Kør blommerne igennem en parmesanmølle til at pynte æggene med.
Anret suppen og server med de fyldte æg og brød.

Se FORSLAG TIL MENU