Grønt

Brøndkarsesuppe med kantareller og jordskokkechips

Hjemmebragte svampe smager bare bedst - se, hvordan du bruger dine hjemmebragte kantareller i en skøn suppe
af Tekst og foto Lene Samsø26.09.2013

Brøndkarsesuppe med kantareller og jordskokkechips - det skal du bruge:
Opskriften er til 4 personer

Suppe:
1-2 bagekartofler
1 løg
1 lille fed hvidløg
1 spsk smør
6 dl grøntsagsbouillon
1 stor eller to små potter brøndkarse
ca. 1½ dl piskefløde (mængde efter behag)
salt og peber

Se også: Nu er der kantareller!

Sauté:
200g kantareller
lidt smør eller olie

Chips:
200 g jordskokker
olie
groft salt

Elsker du svampe? Se vores guide til spiselige svampe her

Brøndkarsesuppe med kantareller og jordskokkkechips - sådan gør du:
Skræl kartoflerne, og skær dem i små terninger. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i smør sammen med kartoflerne i en gryde ved svag varme, uden at det tager farve. Tilsæt bouillon, og kog kartoffel-løgblandingen mør, ca. 10-12 min. Nip brøndkarsebladene fra stilkene, skyl og afdryp, og tilsæt i gryden. Tag gryden af varmen, og blend suppen indtil den er glat. Tilsæt piskefløde til den ønskede konsistens, og varm forsigtigt op - suppen må ikke koge igen. Smag til med salt og peber, og server suppen i varme skåle. Top med kantarelsauteen og jordskokkechips.

Sauté:
Rens svampene, og skær dem evt. i mindre stykker. Steg dem i lidt smør på panden, og krydr med salt.

Jordskokkechips:
Skyl og tør jordskokkerne. Snit dem meget tyndt med en skarp kniv eller mandolinjern. Varm olien op, indtil den syder omkring en tandstik, og friter skiverne til de er gyldne. Læg chipsene på fedtsugende papir, og krydr med groft salt.

Går du selv på svampejagt? Læs vores tips til din svampejagt her

7 lækre med efterårets svampe

Sponsoreret indhold