Grønt

Crottin de Chavignol i urterasp og rødebedecarpaccio

Crottin de Chavignol er en af de mest berømte af alle varianterne af gedeost produceret i Loire-dalen i Frankrig. Her er osten vendt i urterasp og serveret med carpaccio af rødbeder og æbler vendt i vinaigrette med lavendelhonning og shortbread med kommen.
af Marie Melchior, fotos: Betina Hastoft 3.08.2010

mariemelchior.blogspot.com

(6 personer)

Gedeost:
6 stk. crottin de Chavignol
3 stk. Rågi-knækbrød
1 lille bundt basilikum
peber
1 æg
olivenolie

Blend knækbrødet med basilikum til en grov rasp. Krydr med friskkværnet peber. Pisk ægget let sammen i en dyb tallerken. Hæld raspen over i en anden dyb tallerken. Vend gedeostene først i æg og herefter i rasp. Opvarm rigelig olivenolie på en pande og steg gedeostene gyldne og sprøde i små 2 min. på hver side.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rødbedecarpaccio:
200 g rå rødbede
2 æbler
1 tsk grov dijonsennep
1 spsk lavendelhonning el. anden blomsterhonning
1 spsk æbleddike
6 spsk koldpresset
jomfruolivenolie
1 par kviste citrontimian
havsalt og peber

Skær papirtynde skiver af rødbede og æbler på mandolinjern, vi anbefaler Microplane. Rør grov sennep med honning og æbleeddike. Pisk olivenolien i lidt efter lidt med en gaff el eller et lille piskeris. Rør til sidst finthakket citrontimian, salt og peber i. Anret de sprøde gedeoste med rødbedecarpaccio og kommenshortbread.

Shortbread med kommen
125 g smør
30 g sukker
160 g mel
1 spsk kommen

Tænd ovnen på 150°. Ælt med hænderne smør, sukker, mel og kommen sammen til en sandagtig dej. Læg bagepapir i en bageform på ca. 15 x 15 cm. Pres dejen jævnt ud i formen og bag den i ca. 30 min. til overfladen er gylden. Tag formen ud af ovnen og skær brødet halvvejs igennem med 2 centimeters mellemrum. Når brødet er helt afkølet, tages det ud af formen, og stykkerne skæres helt igennem.

Vinforslag: Kold Beaujolais eller endnu bedre: Sval Muscadet

Se hele Marie Melchiors gæstemenu her

Kalvekød med tomater og penne Creme Catalana med blommekompot