Lange søndage med familie og venner bænket omkring det bugnende frokostbord såede lutter gode minder hos drengen Stéphane Reynaud. Nu er de festlige og veltilpasse søndage en kilde til inspiration i kokken og kogebogsforfatterens anerkendte køkken. Sine inspirerende opskrifter på charcuteri, omeletter, supper, alt det gode fra havet og hovedretter som kaninpaté med rosmarin, bøf bourgignon og hane i vin videregiver han i sin nye kogebog Bistro - traditionel fransk mad. Originaltitlen på bogen er 'Ripailles', som betyder frådserier, og det er lige, hvad den indeholder. I bogen er desuden strøet med miniportrætter af bagere, slagtere, vinmagere og andre specialister i gourmetprodukter, af forskellige foretrukne råvarer samt små anekdoter, tegninger, rim og sange. Alt sammen noget, der kæder maden sammen med den særlige stemning, livsstil og livsglæde, man finder omkring et veldækket bord i Frankrig.
Råmarinerede
kammuslinger
med birkes
Helt enkel
kalvesteg
Chokoladefondant
Kokken bag
Stéphane Reynaud driver restauranten Villa9trois i Montreul sur Bois i Paris. Han står også bag kogebogen Gris & Søn med opskrifter fra det franske landkøkken, som udkom tidligere på året.