Grønt

Fransk bistromad

Traditionelt, frådsende, fransk hverdagskøkken. Vi bringer opskrifter fra Stéphane Reynauds nye kogebog Bistro, som bygger på traditionen for lange og dovne familiemiddage fra hans egen barndom.
af Stéphane Reynaud / Foto: fra kogebogen 'Bistro – traditionel fransk mad' 13.11.2009

Lange søndage med familie og venner bænket omkring det bugnende frokostbord såede lutter gode minder hos drengen Stéphane Reynaud. Nu er de festlige og veltilpasse søndage en kilde til inspiration i kokken og kogebogsforfatterens anerkendte køkken. Sine inspirerende opskrifter på charcuteri, omeletter, supper, alt det gode fra havet og hovedretter som kaninpaté med rosmarin, bøf bourgignon og hane i vin videregiver han i sin nye kogebog Bistro - traditionel fransk mad. Originaltitlen på bogen er 'Ripailles', som betyder frådserier, og det er lige, hvad den indeholder. I bogen er desuden strøet med miniportrætter af bagere, slagtere, vinmagere og andre specialister i gourmetprodukter, af forskellige foretrukne råvarer samt små anekdoter, tegninger, rim og sange. Alt sammen noget, der kæder maden sammen med den særlige stemning, livsstil og livsglæde, man finder omkring et veldækket bord i Frankrig.Råmarinerede
kammuslinger
med birkes
Helt enkel
kalvesteg
Chokoladefondant
Kokken bag

Stéphane Reynaud driver restauranten Villa9trois i Montreul sur Bois i Paris. Han står også bag kogebogen Gris & Søn med opskrifter fra det franske landkøkken, som udkom tidligere på året.