Kød og fjerkræ

Helt enkel kalvesteg

Rôti de veau tout simplement. Opskrift fra kogebogen 'Bistro – traditionel fransk mad'.
af Stéphane Reynaud / Foto fra kogebogen 'Bistro – traditionel fransk mad' 13.11.2009

(6 personer)
kalvesteg 1,2 kg
3 skalotteløg
4 fed hvidløg
1 glas hvidvin
1 kvist timian
1 bouquet garni*
300 g majroer
500 g små kartofler
50 g smør
olivenolie

Brun stegen i olivenolie i en gryde, der kan tåle at komme i ovnen. Tilsæt skalotteløg og upillede hvidløg, hæld hvidvin over, tilsæt timian samt bouquet garni og læg låg på gryden. Lad stegen simre i ovnen i 1 time ved 200°. Hold øje med at der konstant er mindst 1 cm væske i bunden af gryden. Skær toppene af majroerne, halver kartoflerne og læg grønsagerne rundt om stegen, når halvdelen af stegetiden er gået.
Lad stegen hvile 15 min. efter at den er kommet ud af ovnen. Tag steg og grønsager op af gryden, tilsæt smørret, bring stegesaften i kog og smag til med salt og peber.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

* Bouquet garni er en fransk suppevisk. Persille, timian og et laurbærblad bundet sammen med en lille snor er obligatorisk. Brug derudover f.eks. den grønne del af en porre, salvie, rosmarin eller en stængel bladselleri.

Vinforslag: Vin - helt enkelt!