OPSKRIFT | Salat med sort ræddike, rød salat og æbler
Salat med sort ræddike, rød salat og æbler
INGREDIENSER:
- 2 små coxorange- eller pink lady-æbler
- 6 hoveder rød julesalat (eller hvid, hvis du ikke kan finde den røde), delt i blade 200 g sort ræddike (eller majroe), skåret i skiver på 1-2 mm på et mandolinjern
- 15 g hakket bredbladet persille
Dressing:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 1 1/2 dl æblecidereddike
- 2 spsk. flydende honning
- 3 spsk. citronsaft
- 2 små stænger kanel
- 3 spsk. olivenolie
- groft havsalt og sort peber
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med krabbe, avocado og grønne jordbær
FREMGANGSMÅDE:
1. Gør først dressingen klar: Kom eddike, honning, citronsaft og kanel i en lille kasserolle. Bring blandingen i kog, skru ned til middelvarme, og lad den simre i 10-15 minutter, til den er tyk og sirupsagtig, og der kun er 1/2 dl tilbage. Tag kasserollen af varmen, og lad siruppen køle af. Tag derpå kanel-stangen op, og pisk olivenolien i sammen med 1/3 tsk. havsalt og et godt drys friskkværnet sort peber.
2. Skær æblerne i kvarter lige inden servering, fjern kernehusene, og skær derefter kvarterne i tynde både (1-2 mm). Kom dem i en stor serveringsskål, og tilsæt julesalat, ræddike og persille. Hæld dressingen over, vend forsigtigt salaten sammen, og server den.
LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat af grillet radicchio, jordbær og vesterhavsost