Grønt

Tomatsalat med brøndkarse, indkogt æbleeddike og sprødt brød

Gå tomatsæsonen i møde med en let og lækker tomatsalat
af Mikkel Karstad, Foto: Anders Schønnemann 1.07.2013

Tomatsalat er en rigtig salatklassiker som især er super lækker når sommeren er over os og tomaterne er helt friske. Tomatsalat er også en dejlig nem salat at lave, så den er både god til hverdag og fest

Tomatsalat til 4 personer

Ingredienser til tomatsalat:
1 dl æbleeddike
8 tomater af forskellig farve og konsistens
2 spsk olivenolie
salt og peber
4-6 skiver godt brød
2 spsk olivenolie
1 potte brøndkarse

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du tomatsalat:
Hæld æbleeddike i en gryde, og bring den i kog, kog det ind til det halve, så den skarpeste syre er godt væk, men der er god sødme tilbage i eddiken. Skær tomaterne til din tomatsalat i grove terninger, og vend dem med den lune æbleeddike, olivenolie, salt og peber. Skær brødet i små stave, og steg dem med olivenolie og lidt salt på en pande ved mellem varme, indtil de er sprøde og gyldne, vend lidt rundt i dem, så de bliver ensartet gyldne og sprøde.


Tomatsalat med ribs og rødløg
Tomatsalat med mozzarella og rucolablade
Servér din tomatsalat til grillet hornfisk

Læg tomaterne på et fad eller i en skål, og fordel masser af sprøde brød og brøndkarse på toppen.
Spis din tomatsalat som en selvstændig frokostret - eller spis tomatsalat som tilbehør til fisk, skaldyr eller fjerkræ.

Tip: Gør din tomatsalat ekstra sommerlig
Lav tomatsalat med tomater i forskellige farver og konsistenser, så tomatoplevelsen får fuldt blus.
Har du grønne tomater tilovers fra din tomatsalat, kan du prøve vores opskrift på syltede grønne tomater.