Grønt

WEEKEND BITES | Grønne asparges med friskost, sødskærm og skinke på grillet brød

Grønne asparges kræver ikke meget tilberedning. Steg dem al dente, og nyd dem på grillet brød med friskost, sødskærm og skinke. Få opskriften her.
af Redaktionen 22.09.2016

Servér disse bites som en lille snack inden middagen eller som en del af et hovedmåltid med en god salat til.

Stegte grønne asparges med friskost, sødskærm og skinke på grillet brød

Antal: 4 personer

INGREDIENSER:

  • 8-12 grønne asparges
  • ½ dl olivenolie
  • en håndfuld sødskærm el. alternativt kørvel
  • 8-12 skiver godt brød
  • 50 g friskost, fx Kirks
  • 4 skiver god lufttørret skinke el. alternativt bacon
  • 2 spsk æbleeddike
  • salt og friskkværnet peber

LÆS OGSÅ: OPSKRIFT | Salat med sort ræddike, rød salat og æbler OPSKRIFT | Salat med sort ræddike, rød salat og æbler

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

FREMGANGSMÅDE:
Skyl asparges, og knæk den nederste træede del af. Del dem derefter i to stykker, og steg dem på en pande i olivenolie i 1-2 min. alt efter tykkelse, og ikke for lang tid, for så mister de sprødhed og farve.

Drys til sidst med hakket sødskærm. Dryp brødskiverne med olivenolie, og grill dem på en varm grillpande eller under grill i ovnen, så de får en flot gylden og sprød overflade.

Tag brødene af grillpanden, og smør dem med osten. Fordel aspargesene på brødene. Steg skinken sprød i ovnen eller på en pande, og pas på, det ikke får for meget og bliver branket.

Bræk skinken ud i lidt mindre stykker, og fordel dem på toppen af brødet. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Server brødene som en lille snack inden middagen eller som en del af et hovedmåltid med en god salat til.

LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Lakrids-cupcakes med mascarponetopping