WEEKEND BITES | Grønne asparges med friskost, sødskærm og skinke på grillet brød
Servér disse bites som en lille snack inden middagen eller som en del af et hovedmåltid med en god salat til.
Stegte grønne asparges med friskost, sødskærm og skinke på grillet brød
Antal: 4 personer
INGREDIENSER:
- 8-12 grønne asparges
- ½ dl olivenolie
- en håndfuld sødskærm el. alternativt kørvel
- 8-12 skiver godt brød
- 50 g friskost, fx Kirks
- 4 skiver god lufttørret skinke el. alternativt bacon
- 2 spsk æbleeddike
- salt og friskkværnet peber
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
FREMGANGSMÅDE:
Skyl asparges, og knæk den nederste træede del af. Del dem derefter i to stykker, og steg dem på en pande i olivenolie i 1-2 min. alt efter tykkelse, og ikke for lang tid, for så mister de sprødhed og farve.
Drys til sidst med hakket sødskærm. Dryp brødskiverne med olivenolie, og grill dem på en varm grillpande eller under grill i ovnen, så de får en flot gylden og sprød overflade.
Tag brødene af grillpanden, og smør dem med osten. Fordel aspargesene på brødene. Steg skinken sprød i ovnen eller på en pande, og pas på, det ikke får for meget og bliver branket.
Bræk skinken ud i lidt mindre stykker, og fordel dem på toppen af brødet. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Server brødene som en lille snack inden middagen eller som en del af et hovedmåltid med en god salat til.
LÆS OGSÅ: WEEKEND BITES | Lakrids-cupcakes med mascarponetopping