Den 31. oktober er det halloween, og årets uhyggelige tradition fejres landet over med temafester og uhyggelige kostumer, græskarudskæring og trick or treat.
En gennemført halloween-fest kan være et stort arbejde, men heldigvis behøver den ikke at være det. Her får du tre halloween-opskrifter, som du nemt kan begive dig i kast med, og som med garanti vil skabe en (u)hyggelig stemning.
Opskrifterne er fra Frøken Fryd, hvor du kan finde endnu mere inspiration til din halloween fest.
3 UHYGGELIGT GODE Halloween-opskrifter
Mumie-pølsehorn
Forvandl de traditionelle pølsehorn til uhyggelige mumier med et par store sukkerøjne og blodigt ketchup til. Perfekte til halloween!
Antal: Ca. 16 stk.
Det skal du bruge:
- 25 g gær
- 1 dl vand
- 1,5 dl yoghurt naturel
- 1 tsk. salt
- 1 æg
- 50 g smør
- Ca. 450 g mel
- 16 pølser
- Sukkerøjne
Sådan gør du:
- Smuldr gæret i en skål og rør det ud i lunkent vand. Rør herefter æg, salt og yoghurt i .
- Smelt smørret og rør det i.
- Kom mel i og ælt dejen godt igennem.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Slå dejen ned og del den i ca. 16 stykker.
- Rul med fingrene hvert stykke i en lang tynd “dejstrimmel” og kom rundt om en pølse.
- Lav en åbning på det øverste stykke, hvor der er plads til øjnene.
- Læg pølsehornene på en bageplade og lad dem efterhæve ca. 10 min.Pensl dem med sammenpisket æg.
- Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 12-14 minutter. Tag dem ud når de er fint gyldne, og lad dem køle af på en bagerist.
-
Kom tilsidst sukkerøjne på.
Edderkop-cookies
Skab gys og gru med klassiske, lækre cookies pyntet med chokolade-edderkopper. I opskriften her er der brugt Kim’s crispo kugler og Kim’s karamelkugler, men du kan sagtens bruge andet til at forme dine edderkopper.
Det skal du bruge:
- 125 g brun farin
- 125 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 225 g blødt smør
- 1 æg
- 350 g mel
- 1/2 tsk salt
- 1 tsk. natron
- Chokoladekugler
- Smeltet chokolade
Sådan gør du:
- Pisk brun farin, sukker, vaniljesukker, æg og smør sammen i en skål.
- Bland mel, salt og natron sammen i en anden skål og rør blandingen i lidt efter lidt.
- Lav kgler på ca. 35 g. læg og dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bad dem ved 200° i ca. 8 minutter, til de er let gyldne.
- Lige efter de er kommet ud af ovnen, placeres to chokoladekugler i hver cookie, mens de stadig er bløde.
- Lad dem køle helt af.
- Kom chokolde i en sprøjtepose, og lav edderkoppens ben.

Spøgelsescupcakes
Lækre, svampede chokoladecupcakes med vaniljefrosting er et sikkert hit! Tilføj øjne og mund med smletet chokolade, og du har uhyggelige spøgelsescupcakes.
Det skal du bruge:
Chokoladecupcakes
- 250 g mel
- 225 g sukker
- 1 tsk. natron
- 50 g kakao
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 dl mælk
- 100 g smeltet margarine
- 2,5 dl yoghurt naturel
- 1 æg
Vaniiljefrosting
- 75 g brødt smør
- 550 g flormelis
- 0,75 dl mælk
- 2 tsk. vaniljesukker
- Smeltet chokolade
Sådan gør du:
Chokoladecupcakes
- Bland mel, sukker, natron, kakao og vaniljesukker i en skål.
- Rør mælk, yoghurt, smeltet margarine og æg sammen i en anden skål.
- Kom det hele i samme skål og pisk det sammen.
- Fyld dejen i forme og bag dem ved 200° i ca. 14 minutter.
Vaniljefrosting
- Bland alle ingredienserne i en skål og pisk dem sammen til en luftig creme.
- Når du kan trække frostingen op i en spids med din elpiser uden den falder sammen, er frostingen færdig. Tilsæt mere flormelis, hvis den virker for blød.
- Kom frostingen i en sprøjtepose med en rund tylle, og dekorér dine cupcakes.
- Smelt en lille smule chokolade, kom det i en sprøjtepose og lav øjne og mund.