Spis grød morgen, middag og aften. For grød er fiberholdigt, proteinrigt og fuld af vitaminer og mineraler.
Ud over at være sund og billig, er grød også et af tidens hippe måltider, der hitter i både New York, London og på restauranten "Grød" i København.
Grød er også en forholdsvis nem ret at tilberede hjemme, det kræver bare lidt tålmodighed, mens den simrer over blusset.
Husk at røre godt i din grød undervejs, så den ikke koger fast i bunden af gryden.
Der findes et hav af delikate grødvariationer, som fungerer fint som hovedmåltid, både til morgen, middag og aften. Og har du en rest grød til overs, kan du sagtens bruge den også.
Pift din daglige morgenmad op med en portion mættende havregrød med frugt, som du koger med. Det giver også et ekstra skud vitaminer og lidt frugtsukker til at booste din krop fra morgenstunden. Du kan også bruge kokos, rug, papaja, ingefær, spelt, mynte og rabarber til at pifte din grød op.
Blend fx en grødrest i din morgen-smoothie, eller brug en rest grød, når du bager brød. Du kan også putte grød i din pandekagedej. Det giver ekstra fylde, smag og sundhed.
Eller lav en lækker dessert som grød med hyld og hirse eller en belgisk risbudding a la orange med frisk appelsin.
Få masser af inspiration til sund grød i ISABELLAS' seks lækre opskrifter i galleriet nedenfor.
Grød med grovvalsede havregryn og ingefær, papaja og hørfrø er både sundt og lækkert. En frisk og anderledes grød, supersund og meget mættende. Smager rigtig dejligt på en kølig morgen. Denne grød kan spises 24-7. Tilsæt sukker, når spelten koges, hvis den skal være sødere. Grød til 2 personer Kom rabarber, sukker og kardemomme i et ildfast Havregrød med frugt giver et ekstra skud vitaminer og lidt frugtsukker til at booste din krop fra morgenstunden. Grød til 2 personer Skyl og udkern frugten, og skær den i grove tern. Kom havregryn, vand (eller mælk) og salt i en gryde, og kog det i 1 min., mens du rører. Tilsæt den hakkede frugt og et drys kanel, og rør yderligere 1 min. Hæld grøden op i en skål, og drys til sidst med lidt kanel. Grøden smager af sol og dansk sommer og er perfekt Grød Til 2 personer Kog hirseflagerne og kernerne fra vaniljestangen i Bastant og lækker til eftermiddagsteen. Grød til 2 personer Kog en risengrød af ris og 0,7 l sødmælk under lågDen gode grød - få seks sunde opskrifter
3
dl rabarberstykker i stykker på 2 cm (evt. frosne) • ½ dl rørsukker • 2 tsk
kardemomme • ½ dl parboiled speltkerner • 1½ dl speltflager • ½ l mælk efter
eget valg • 1 knivspids salt • 1 håndfuld mynteblade • Tilbehør Kold mælk
fad. Bag i ovnen på 200° ca. 15 min. eller til rabarberne er møre. Kog
speltflager og kerner sammen med mælken i en gryde under låg, kog i
ca. 15-20 min. ved middel varme. Smag til med salt og sluk for blusset. Skyl
myntebladene og kom dem i grøden sammen med halvdelen af de bagte rabarber.
Server grøden med mælk og de resterende rabarber.
1 pære eller æble • 2 dl havregryn • 4 dl vand eller skummetmælk • 2 knivspids salt • Kanel
som gæstedessert.
2
dl hirseflager • 1 frisk vaniljestang • 3 dl stærkt blandet hyldeblomstsaft • 1
dl piskefløde • 4 jordbær • 2 spsk ufortyndet hyldeblomstsaft
hyldeblomstsaftevandet ved middel varme i 2-3 minutter. Hæld grøden i
dessertglas, og lad den afkøle let. Pisk fløden til skum, vask og skær
jordbærrene i skiver, og pynt grøden med jordbær, flødeskum og ekstra
hyldesaft. Læg til sidst ½ vaniljestang på hver dessert.
1
l sødmælk • 100 g grødris • 1 økologisk appelsin • 1 knivspids havsalt • ½ brev
gult buddingpulver • 25 g sukker • ½ dl brun farin
i ca. 30 minutter. Riv appelsinskallen. Pres saften fra appelsinen ned i
grøden, og tilsæt halvdelen af appelsinskallen. Smag til med salt. Rør
buddingepulveret ud i den resterende mælk sammen med sukker (følg anvisningen
på pakken). Rør blandingen i den varme grød, og Hæld det hele i en
serveringsskål. Afkøl i køleskabet. Før servering drysses med brun farin og
revne appelsinskaller.Den gode grød - få seks sunde opskrifter