Jordbærmarmelade med abrikoser

Hvis du har friske jordbær tilovers, er hjemmelavet jordbærmarmelade en rigtig god måde at bruge dem på. Det er oven i købet virkelig nemt og hurtigt selv at lave marmelade, så hvis du lige har en halv time, så gå i køkkenet og gem den gode jordbærsmag på glas. De tørrede abrikoser har den fordel, at de gør marmeladen fastere, så sukkermængden kan reduceres, når du laver jordbærmarmelade. 
 

Jordbærmarmelade med abrikoser

1-2 glas
Det skal du bruge:
  • 500 g jordbær
  • 65 g tørrede abrikoser
  • ½ dl sukker (gerne syltesukker)
  • 1 dl vand
  • Evt. Atamon

Prøv også: Fyldte jordbær med marengs og pistacieknas

Sådan laver du jordbærmarmelade med abrikoser:
  1. Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i kvarter. Skær abrikoserne i små stykker, og kog dem i 2-3 minutter sammen med sukker og vand.
  2. Tilsæt jordbær, og lad det koge ved svag varme i 5-10 minutter under jævnlig omrøring. Tag gryden af varmen, tilsæt evt. lidt Atamon.
  3. Hæld marmeladen på rene, skoldede glas. 

Prøv også: Pavlova med jordbær