Karrysild med æble og purløg

Det skal du bruge: 
Karrysild med æble og purløg
1 spsk. pickles
3 spsk. god mayonnaise
1-2 tsk. karry
2 spsk. cremefraiche 18 %
250 g gammeldags modnede sildefileter i lage
1 løg
1 æble
Salt og friskkværnet peber
Til servering
2 æg
1 spsk. friskhakket purløg
Rugbrød

Karrysild er en klassisker til både jule- og påskefrokost, og den hjemmelavede udgave vil helt sikkert imponere dine gæster. Her er den kryderede karry godt balanceret med søde og sprøde stykker af æble. Servér med æg for et ægte festmåltid.

Sådan laver du karrysild

  • Hak pickles fint med en kokke-kniv. Rør mayonnaise sammen med karry, cremefraiche, de finthakkede pickles og 1-2 spsk. af lagen fra sildene.

  • Skær sildefileterne i pæne stykker med en skrå vinkel.

  • Pil løget, og hak det fint. Skyl æblet, og skær det i små tern.

  • Vend sild, løg og æbletern i karrydressingen, og smag til med salt og peber.

  • Kog æggene i en gryde med vand i ca. 8 minutter, til de er hårdkogte. Lad æggene køle af, og pil skallen af dem.

Servering:

  • Anret karrysild på rugbrød, og pynt med hårdkogte æg skåret i kvarte, finthakket purløg og friskkværnet peber.