
Kartofler på 5 måder

Kartofler er for mange mennesker en fast del af hverdagsmenuen, og der findes da også et hav af variationer over, hvordann man laver kartofler - alligevel ender man ofte med at lave det samme. Derfor giver vi dig her vores 5 bedste bud på lækre og nemme opskrifter med kartofler. Der er bestemt ny inspiration og dømt kartofler i nye smagsklæder! Find alle opskrifterne samlet i galleriet nederst i artiklen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Bord dæk dig! Eller se hér, hvordan du får et flot dækket bord
Nye kartofler med avocado
4 personer
Du skal bruge:
-
700 g nye kartofler
-
1 moden avocado
-
50 g pinjekerner
-
3 bundter brøndkarse
-
saft og skal af 2 usprøjtede citroner
-
1 dl olivenolie
-
salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
-
Skrub kartoflerne, og kog dem i ca. 12 minutter, til de er møre.
-
Halvér avocadoen, og skær den i tykke skiver.
-
Riv citronskallen fint, og bland med citronsaft, olivenolie, salt og peber.
-
Halvér de største kartofler, og læg de stadig varme kartofler i en stor skål sammen med avokadoskiverne.
-
Hæld citrondressingen over kartofler og avocado, og vend det hele forsigtigt sammen.
-
Rist pinjekernerne i lidt olie på en pande, til de er let gyldne, og fordel dem over salaten sammen med masser af brøndkarse.